Projecten van Wageningen Food & Biobased Research
Hieronder vindt u onze lopende projecten. Heeft u vragen over onze projecten of wilt u meer weten over de mogelijkheden?
Lopende projecten
-
Beleidsondersteuning Circularity of Bioplastics
- Voor veel producten is in het huidige afvalbeheersysteem geen goede end-of-life oplossing. WUR onderzoekt hoe biobased en/of industrieel... -
Deep Learning based modelling of changing agrifood characteristics
- Agri-food product characteristics change with time. These characteristics could change due to factors related to ageing, during storage or lying in... -
Selectie, stabilisatie en verwerking van voedselreststromen naar toepassingen in voedsel
- Het verwaarden van zij- en reststromen die ontstaan in de voedselketen tijdens handel en verwerking draagt bij aan grondstofefficiëntie en... -
GEEF om je buik
- Wageningen Food & Biobased Research, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Maag Lever Darm Stichting hebben de handen ineen geslagen om gezond... -
Implementatie van voedingsinterventies in intramurale zorginstellingen en horeca
- Gezonder eten draagt bij aan het beperken én voorkomen van voedingsgerelateerde ziekten. Het zorgt voor een betere kwaliteit van leven en... -
Modelling tool for giving value to agri-food residual streams in Biobased industries: Model2Bio
- MODEL2BIO will develop and validate an innovative model-based decision support tool that predicts the physico-chemical characteristics of the... -
CATCO2NVERS: Creating added-value chemicals from bio-industrial CO2 emissions using integrated catalytic technologies
- CATCO2NVERS richt zich op het omzetten van CO2, verkregen uit agro zij- en reststromen, in waardevolle chemicaliën. Bij het project betrokken... -
Kennis voor de keurmeester van de toekomst
- Hoe blijf je als AGF keurmeester up-to-date over ontwikkelingen in het werkveld? Waar vind je betrouwbare en toepasbare kennis? Binnen het project... -
Healthy, Safe and Sustainable food choices in a changing environment
- In this project we aim to develop a novel way to research consumers perceptions by means of mobile apps, we explore the use of a digital shelve and an... -
Sargassum: from environmental problem to agricultural resource: the ValoSarg project
- Landings of large amounts of Sargassum on the shores of Caribbean islands and Gulf of Mexico pollute the coasts and cause a decrease in...
-
EU-Cofin 2018 Lignocost
Lignine is een belangrijke en volumineuse reststroom in de pulp en papierindustrie én komt vrij bij de conversie van lignocellulose biomass... -
MIP Seaweed for food and feed
In 2015 heeft de toenmalige staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, opdracht gegeven aan Wageningen University and Research om het... -
Pulp2Value: Europees project realiseert nieuwe waardeketens voor suikerbiet
Méér waarde halen uit suikerbietenpulp. Dat was het belangrijkste doel van dit grootschalige Europese project dat Wageningen Food &... -
Ontwikkeling van hoogwaardige producten van cacaodoppen
Cacaodoppen zijn een reststroom met aanzienlijke marktkansen. Behalve dat ze rijk zijn aan vezels, beschikken ze over verschillende andere...