Digitaal en Gepersonaliseerd Voedingsadvies
Gezond eten. Consumenten willen het wel, maar zien door de overdaad aan informatie door de bomen het bos niet meer. Wageningen Food & Biobased Research voorziet digitale middelen als apps en smartwatches van wetenschappelijk onderbouwd en gepersonaliseerd voedingsadvies. Zo wordt de gezonde keuze voor de consument ook de gemakkelijke keuze.
Wetenschappelijk onderbouwd advies
Digitaal voedingsadvies via smartphone, smartwatch of tablet: de consument staat erom te springen. Het aanbod groeit, maar de informatie die verstrekt wordt, is vaak tegenstrijdig en niet altijd even betrouwbaar. Wageningen Food & Biobased Research maakt het ketenpartners/ICT-bedrijven mogelijk digitaal, wetenschappelijk onderbouwd en gepersonaliseerd advies te geven waar de consument echt wat aan heeft. Of die nu online boodschappen doet, met zijn dienblad in het personeelsrestaurant staat, of een maaltijdbox wil bestellen.
Kunstmatige intelligentie
Gedetailleerde productinformatie en consumentengegevens vertalen naar een concreet, voedingsadvies? Wageningen Food & Biobased Research heeft alle kennis en expertise in huis die hiervoor nodig is – van voedseldata en modellen met de laatste voedingswetenschappelijke inzichten tot Artificial Intelligence. We creëren algoritmes waarbij persoonlijke gegevens gekoppeld worden aan productkenmerken en voedingswetenschappelijke kennis; vanzelfsprekend met respect voor de privacy van de consument. Apps en andere digitale systemen kunnen onze algoritmes aanroepen, bijvoorbeeld voor het samenstellen van recepten of het genereren van alternatieve boodschappenlijstjes.
Gepersonaliseerde voeding
Op grote schaal gepersonaliseerde voedings- en gezondheidstoepassingen realiseren. Dat is de ambitie van de publiek-private samenwerking Personalised Nutrition & Health. Wageningse experts onderzoeken in dit consortium samen met onderzoeksinstituut TNO en bedrijven uit de hele keten welke technologie en kennis hiervoor nodig is. In het project Voeding Slim Thuis ontwikkelen we een innovatief ICT-concept om voeding en medicijnen op maat voor kwetsbare ouderen direct aan huis te leveren. Wageningen Food & Biobased Research werkt in dit project samen met voedingsmiddelenfabrikanten, ICT-bedrijven, zorgverleners en apothekers. De vraag hoe je consumenten helpt om gezonde keuzes te maken stond centraal in het project Intelligent Consumer Systems (2016). Het resultaat: drie prototypes voor handige apps, waaronder de Allergie-checker, de Recepten-Checker en de Motivatie-Checker.
Geïnteresseerd in de mogelijkheden?
Wetenschappelijk onderbouwd, gepersonaliseerd voedingsadvies aan consumenten: het kan! Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.