Klinische voedingstrials
De vraag naar voedingsmiddelen met bewezen gezondheidseffecten zoals bijvoorbeeld een verbeterde darm- of spiergezondheid, stijgt. Wageningen University & Research biedt klinische voedingstrials waarmee de voedingsmiddelenindustrie gezondheidseffecten van producten en ingrediënten wetenschappelijk kunnen onderbouwen.
Gezondheidsclaim
Een snack die pieken in het bloedglucosegehalte verminderd of een product dat bijdraagt aan een regelmatige stoelgang. Wie de gezondheidseffecten van een product of ingrediënt wetenschappelijk onderbouwt, vergroot zijn marktpotentieel aanzienlijk. Wageningen University & Research zet humane interventiestudies op die nodig zijn om gezondheidsclaims te onderbouwen. Daarnaast bieden Wageningse experts de voedingsmiddelenindustrie ondersteuning bij het vertalen van de uitkomsten naar toepassingen voor productontwikkeling en communicatie met afnemers en consumenten. Bedrijven kunnen in Wageningen ook terecht voor in vitro screening, het ontwikkelen van (test)producten en sensorisch onderzoek of consumenten acceptatie bij specifieke doelgroepen.
Studie op maat
Wij bieden:
- een onderzoeksstrategie op maat en een optimale studieopzet
- professionele coördinatie (projectmanagement) van klinische studies
- een vlotte afhandeling van medisch-ethische goedkeuring
- efficiënte werving van proefpersonen via een eigen database
- gebruik van zowel invasieve als niet-invasieve metingen, biomarkers en (digitale) gezondheidsvragenlijsten
- statistische data-analyse en interpretatie van resultaten
- wetenschappelijke publicatie (optioneel)
- advies bij de vertaling naar toepassingen voor productontwikkeling
Van tarwevezel tot duurzame eiwitbron
Wageningen University & Research heeft in de afgelopen decennia een groot aantal klinische trials opgezet en uitgevoerd op gebied van onder andere:
- verteerbaarheid en bio-beschikbaarheid
- hart- en vaatziekten
- metabole gezondheid
- immuunfunctie
- darmgezondheid
Zo brachten Wageningse experts recent in de Su-Pro studie de verteerbaarheid van verschillende duurzame eiwitten in kaart waarbij ook is gekeken naar het effect op darmgezondheid. Een studie in een unieke real-life setting behoort ook tot de mogelijkheden. In de FIBER studie ontvingen deelnemers thuis maaltijdboxen met vezel-verrijkte of controleproducten om het effect van extrinsieke tarwevezels op de stoelgang te onderzoeken. Andere recente studies richtten zich op de gezondheidseffecten van volkorenproducten en de effecten van pure chocolade op vaatgezondheid.
Geïnteresseerd in de mogelijkheden?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op.