Activiteit
9e Kennisdag Substraat: De diepte in met nieuwe groeimedia
De West-Europese groeimedia bedrijven schakelen in reactie op maatschappelijke wensen om naar hernieuwbare grondstoffen (o.a. het Convenant Milieu-impact potgrond en substraten 18-11-2022). De belangrijkste bekende en minder bekende grondstoffen zijn bekend aan het worden. Speerpunten voor productontwikkeling zijn het stabiliseren en het hygiëniseren van de nieuwe grondstoffen. Sprekers geven op de Kennisdag Substraat hun visie en schetsen mogelijkheden om substraat(systemen) veilig verder te ontwikkelen en toe te passen.
De BU Glastuinbouw van Wageningen University & Research en RHP organiseren de 9e Kennisdag Substraat in het WHC (World Horti Center) te Naaldwijk. Naast de presentaties is er ruim tijd voor discussie en netwerken in de pauzes en tijdens het diner. De Kennisdag Substraat is open voor alle belangstellenden en richt zich op specialisten van potgrondbedrijven, composteerders, producenten van basismaterialen en diensten, leveranciers van substraattechniek, meststoffabrikanten, adviseurs en leveranciers van groeimediasystemen.
Programma van de Kennisdag Substraat
Tijd | Voorlopig programma | Spreker |
13:30 | Inloop en inschrijving | |
14:00 | De convenant strategie | Han de Groot (VPN) |
14:15 | Verantwoord geproduceerde grondstoffen | Martine Holtkamp (Dir. RHP) |
14:30 | Hygienization of new raw materials (English, dia’s in het Nederlands) | Lisa Zamparo (K-BVB) |
14:45 | Veerkrachtig systeemontwerp | Johanna Bac-Molenaar (WUR) |
15:00 | Sessie 1 discussie | |
15:30 | Pauze |
16:00 | Transitie naar Circulaire meststoffen | Karel de Bruijn (VDK) |
16:20 | Biointeracties in groeimedia | Marta Streminska en Annelein Meisner (WUR) |
16:40 | Biologische verzuring van nieuwe media | Bart Vandecasteele (ILVO) |
17:00 | Diner | |
18:00 | Voorbehandeling voor hergebruikte materialen | Arjan van Steekelenburg (SIGN) |
18:20 | Growing in new growing media (English, dia’s in het Nederlands) | Van Nguyen (WUR) |
18:40 | Sessie 2 discussie | |
19:10 | Afsluiting en drankjes |