Activiteit

Water- en Plantgezondheidevent 2024

Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw en Glastuinbouw Nederland organiseren op donderdagmiddag 10 oktober het Water- en PlantgezondheidEvent 2024 in Bleiswijk.

Organisator Wageningen University & Research, BU Glastuinbouw en Glastuinbouw Nederland
Datum

do 10 oktober 2024

Duur 12:30 tot 19:30
Locatie Violierenweg 1, 2665 MV Bleiswijk

Hoe zorgen we ervoor dat de waterkwaliteit zo goed mogelijk is voor een optimale teelt en voorkomen we emissies? Wat zijn de uitdagingen om te komen tot een duurzame gewasbescherming?

Onderzoekers werken aan oplossingen voor ontwikkeling van biologische bestrijders, een verhoogde plantweerbaarheid, het verbeteren van de (biologische) waterkwaliteit in de kas, meer biodiversiteit, monitoringstechnieken en optimalisatie van water- en nutriëntengift. Deze onderzoeken worden veelal gefinancierd vanuit Stichting Kennis in je Kas (KijK).

Tijdens het Water- en PlantgezondheidEvent worden relevante resultaten en nieuw onderzoek toegelicht binnen de onderzoeksprogramma’s Het Nieuwe Doen in Plantgezondheid en Glastuinbouw Waterproof. Na het plenaire gedeelte start een interactief programma met een gevarieerd aanbod aan workshops. Meld je aan en stel je eigen programma samen!

Programma

12.30 uur Ontvangst
13.00 uur • Opening door Leon Hoek (Wethouder Economie Gemeente Lansingerland)
• Ontwikkelingen in de Glastuinbouw door Rick van Schie (bestuurslid Glastuinbouw Nederland & voorzitter Tuinbouw Jongeren Nederland)
• Innovaties Water & Plantgezondheid door Margreet Schoenmakers (Glastuinbouw Nederland)
14.00 uur Ronde 1 workshops & pitches
15.00 uur Pauze
15.30 uur Ronde 2 workshops & pitches
16:30 uur Ronde 3 workshops & pitches
17:30 uur Diner
19:00 uur Afsluiting

Kosten

Indien je direct betaalt via iDeal bedragen de kosten voor deze bijeenkomst €30,00 voor leden van Glastuinbouw Nederland en € 85,00 voor niet-leden. Ontvang je liever een factuur, dan bedragen de kosten € 7,50 extra (dit kun je op het aanmeldformulier aangeven).

Verlening spuitlicentie

Telers kunnen deze bijeenkomst ook mee laten tellen als dagdeel voor verlenging spuitlicentie, onderdeel Teelt. De kosten voor verlenging spuitlicentie bedragen €65,00. Vergeet je spuitlicentiepas niet mee te nemen naar de bijeenkomst!

Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier. Aanmelden is verplicht en kan tot maandag 7 oktober, 12.00 uur, mits er nog plaats is. Ter plaatse aanmelden is niet mogelijk.

Annuleren

Annuleren kan alleen schriftelijk via akerkhof@glastuinbouwnederland.nl. Bij annulering 48 uur voor de bijeenkomst wordt je inschrijfgeld, minus €7,50 administratiekosten, terugbetaald. Daarna wordt je inschrijving als definitief beschouwd. In overleg kun je een vervanger sturen. Alle genoemde kosten zijn per persoon en exclusief btw.

Beeldmateriaal

Er worden foto’s en video’s gemaakt ter terugblik of promotie van deze bijeenkomst. Als je daar bezwaar tegen hebt dan kun je dit vooraf aangeven via info@glastuinbouwnederland.nl.

Meer informatie

Neem voor meer informatie contact op met Annelies Kerkhof, telefoon 085 003 64 00, mobiel 06 303 163 67, e-mail akerkhof@glastuinbouwnederland.nl.