Nieuws

Hester Biemans over het complexe verband tussen water en voedsel

article_published_on_label
28 augustus 2024

Toenemende risico's rond het complexe geheel van water en voedselproductie in Azië zijn reden tot zorg, aldus Hester Biemans, onderzoeker Water en Voedselzekerheid bij Wageningen Environmental Research. Biemans probeert met haar onderzoek meer inzicht te krijgen in het verband tussen water en voedsel.

De voedselproductie in Aziƫ wordt bedreigd door de gevolgen van klimaatverandering: veranderingen in neerslagcycli, hittegolven en smeltende gletsjers. Tegelijkertijd is de bevolkingsdichtheid hoog en groeit de bevolking in de regio. Door veel verschillende processen te integreren in modellen, probeert Biemans inzicht te krijgen in de ingewikkelde connecties tussen de beschikbaarheid van water en de productie van voedsel.

Hester Biemans is onderzoeker bij de onderzoeksgroep Water en Voedsel van Wageningen Environmental Research en bijzonder hoogleraar bij de Earth Systems and Global Change Group. Ze is een van de sprekers tijdens de Opening Academisch Jaar 2024-2025, met als thema The Water-Food Connection: Ensuring Future Food Security. Wageningen University & Research viert op maandag 2 september 2024 van 16:00 - 17:30 uur de opening van het academisch jaar in Omnia op Wageningen Campus en online.

Het evenement is live te volgen via de overzichtspagina van de Opening Academisch Jaar 2024-2025. Hier zijn na afloop de beelden ook terug te kijken. Wieke Pot en de tweede OAJ-spreker, Hester Biemans, Onderzoeker Water en Voedselzekerheid, houden hun presentaties ook in de bibliotheek van Wageningen op woensdag 4 september, om 20.00.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan