Projecten - JJ (Joline) Wierda MSc
De voedselomgeving in ziekenhuizen en zorginstellingen in Nederland
Doel van dit PhD-project is te onderzoeken hoe verschillende typen zorginstellingen in Nederland (ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingshuizen, instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, GGZ-instellingen en revalidatiecentra) langdurig de voedselomgeving kunnen veranderen om gezonde en duurzame keuzes te stimuleren voor patiënten, cliënten, medewerkers en bezoekers.
Dit PhD-project wordt uitgevoerd van september 2020 tot september 2024 en is onderdeel van de Regio Deal Foodvalley.
Promotor: Prof. dr. EWML (Emely) de Vet (WUR), co-promotor: dr. MP (Maartje) Poelman (WUR) and dr. Marleen Gillebaart (Utrecht University).
Publicaties
Wierda, J.J., de Vet, E., Troost, E. et al. Characterizing food environments of hospitals and long-term care facilities in the Netherlands: a mixed methods approach. BMC Health Serv Res 24, 31 (2024). https://doi.org/10.1186/s12913-023-10399-6
Nieuwsberichten:
09-01-2024: Alliantie Voeding in de Zorg: Wat karakteriseert de voedselomgeving in ziekenhuizen en zorginstellingen?
09-01-2024: Regio Deal: Wat karakteriseert de voedselomgeving in ziekenhuizen en zorginstellingen?
16-06-2023: Presentatie internationale conferentie in Zweden, ISBNPA
11-05-2023: Afsluitende bijeenkomst deelname zorginstellingen Regio Deal
14-12-2022: Zorginstellingen in Regio Foodvalley brengen hun voedselomgeving in kaart
14-07-2022: Ziekenhuizen zetten zich samen in voor een gezonde toekomst
29-06-2022: Kansen en knelpunten gezonde voedselomgeving in zorg in kaart gebracht