Terug naar profiel
Projecten - prof.dr. HJ (Harry) Wichers
-
PPS PREFER: voorspellen van de allergische sensibilisatiecapaciteit van nieuwe voedingseiwitten
Gevalideerde, op celculturen gebaseerde modellen die de allergene sensibilisatie-eigenschappen van (nieuwe) eiwitten in voedingsmiddelen voorspellen.... -
Voeding ter versterking van T-celtherapie
Therapie gebaseerd op zogenaamde T-cellen blijkt uiterst effectief te zijn in de behandeling van tumoren zoals melanoom, een soort huidkanker. Ondanks... -
Good, Bad or Risky?
Het project ‘Good, Bad or Risky?’ richt zich op het ontwikkelen van beoordelingsinstrumenten om de impact van (nieuwe) eiwitten op darm-... -
Stabiliteit van Bet v1-analoge allergenen in de voedselproductieketen
Dit AIO onderzoek is gericht op de stabiliteit van kruisreactieve allergenen en processing. Hiervoor zullen diverse Bet v 1 homologen in een... -
Ontwikkeling van immunomodulatoire voedingsingrediënten uit eetbare paddestoelen
Ziektes waarbij het immuunsysteem is betrokken zijn van grote invloed op de ervaren kwaliteit van leven, en vormen een belangrijke kostenfactor voor... -
Enzymatische oxidatie om de allergeniciteit van voedingsproducten te verlagen
Het is bekend dat enzymatische oxidatiereacties de allergeniciteit van verse appels kunnen verlagen. De mogelijkheid om deze enzymatische reactie toe... -
Wederzijdse beïnvloeding van consumptiepatronen op de ontwikkeling van voedselallergie
Dit AIO onderwerp zoekt naar de factoren die de gevoeligheid van patiënten voor Bet v 1 uit berk en de homologen ervan in diverse groenten- en... -
Wat doet voedsel met ons immuunsysteem?
Het functioneren van ons immuunsysteem kan worden beïnvloed door wat we eten. Er zijn steeds meer aanwijzingen dat er in ons voedsel stoffen...