dr.ir. BS (Barbara) van der Meij
OnderzoekerDr. Barbara van der Meij promoveerde in 2013 aan de VU in Amsterdam, haar proefschrift op de effectn van visolie op klinische parameters en kwaliteit van leven bij patienten met kanker. van 2014 tot 2015 werkte ze als postdoc bij het Center for Translational Research in Aging and Longevity (CTRAL) in Texas A&M University (VS). In 2016 verhuisde ze naar Australie en werkte daar als Conjoint Senior Research Dietitian bij Bond University en Mater Health, een ziekenhuis in Brisbane. Bij deze banen was ze actief betrokken bij de uitvoering van klinische en metabole studies. Daarnaast verzorgde ze onderwijsprogramma's voor de Master Voeding en Diëtetiek bij Bond University.
Van der Meij kwam in 2020 terug naar Nederland en is sindsdien werkzaam als senior onderzoeker Voeding en Diëtetiek bij de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN) en bij Humane Voeding en Gezondheid, Wageningen University & Research.
Haar huidige onderzoek is gericht op de rol van voeding en leefstijl bij chronische aandoeningen. Binnen een samenwerking tussen de HAN en het Radboudumc runt van der Meij 3 projecten over informatiebehoefte rondom voeding tijdens de behandeling van kanker, leefstijl bij gynaecologische gezondheidszorg, en voeding en leefstijl rondom fit4surgery. Zij heeft ruim 40 peer-reviewed publicaties op haar naam en is honoary assistant professor bij Bond University en associate editor bij Clinical Nutrition ESPEN en Current Opinion in Clinical Nutrition and Metabolic Care. Dr. van der Meij begeleid momenteel 2 promovendi.