Project
Toepassing van een Europese methodiek om de klimaat- en milieu-impact voedsel te bepalen
LNV wil graag voor al het voedsel dat op ons bord ligt op een internationaal geharmoniseerde manier de duurzaamheid van verschillende voedselketens meten, monitoren en vergelijken, met als achterliggend doel verduurzaming van voedsel. Directe aanleiding zijn afspraken in het klimaatakkoord om voor 2025 voor al het voedsel de klimaatimpact in beeld te brengen. De Product Environmental Footprint (PEF) methodologie die in ontwikkeling is bij de Europese Commissie (EC) lijkt daarvoor een geschikt instrument.
Publicaties
-
Product Environmental Footprint : Overview of EU and national public and private initiatives in agro-food
Wageningen Economic Research (Wageningen Economic Research 2022-093) -
How improved transparency will make food more sustainable
-
How improved transparency will make food more sustainable
-
Transparantie duurzaamheid voedsel: Ontwikkelingen in ketens en beleid
-
Transparency Sustainability Food: Developments in Public and Private sector
-
Geharmoniseerd meten van milieu-impact met PEF
-
Meten van milieu-impact
-
Hoe verbeterde transparantie voedsel duurzamer gaat maken
-
How improved transparency will drive more sustainable food production
-
Contribution to panel discussion on "Consumer engagement: What new tools and technologies can be used to connect consumers to their food?"