Nieuws

Wat te doen als polarisatie toeslaat? Engelstalige podcast nu beschikbaar

article_published_on_label
1 oktober 2024

Wageningen University & Research (WUR) helpt wetenschappers en andere zogenoemde 'beroepsneutralen’ om de polarisatiedynamiek te herkennen. Naast de Nederlandstalige podcast, is nu ook de Engelstalige podcast over polarisatie beschikbaar.

Wetenschappers, communicatiemedewerkers en ambtsdragers, maar ook vele anderen, lopen kans dat ze te maken te krijgen met polarisatie. De wereld is doordrenkt van spanningen, ‘wij versus zij’ en soms extreem zwart-wit denken. Wat is verstandig om te doen als de buitenwereld aan de haal gaat met je onderzoek, als elementen op een ongefundeerde manier worden benoemd of zelfs worden benut voor oneigenlijke doeleinden? Hoe houd je je staande in tijden van polarisatie?

WUR geeft regelmatig sessies over omgaan met polarisatie en de Nederlandstalige podcast over polarisatie is meer dan dertigduizend keer beluisterd. Wetenschapsjournalist Maarten Keulemans (De Volkskrant) over deze serie: “Buitengewoon leerzame podcast van filosoof Bart Brandsma en WUR over polarisatie.” De podcast is nu ook in het Engels beschikbaar op Spotify en Apple Music. In de podcast geeft filosoof en polarisatiedeskundige Bart Brandsma in zes afleveringen tools en inzichten om je te helpen door de spanningen te navigeren wanneer polarisatie toeslaat.

Zo leer je onder andere pushers en joiners herkennen, hoe je als ‘neutrale’ ineens de zondebok kan worden, en wat je kunt doen om te depolariseren.

Beluister de podcast hier

- Het social media element kan niet getoond worden - controleer uw instellingen

- Het social media element kan niet getoond worden - controleer uw instellingen