Nieuws

Politie zoekt hulp bij opsporing daders mishandeling campus

article_published_on_label
7 juni 2024

De politie roept mensen die meer informatie hebben over de recente mishandeling op Wageningen Campus zich te melden. Het programma Plaats Delict toont beelden van de mishandeling. De politie hoopt dat mensen de daders herkennen of andere informatie kunnen verstrekken.

Op vrijdagavond 5 april fietste een Chinese promovendus met zijn vriendin langs Forum toen een van de daar aanwezig jongeren een steen naar hem gooide. Het slachtoffer wilde verhaal halen, maar werd vervolgens geslagen en geschopt. Ook zijn fiets werd vernield. De jongen moest bij de huisartsenpost in Ede worden behandeld aan zijn verwondingen.

Bij Plaats Delict van Omroep Gelderland toont de politie beelden van de mishandeling. De politie vraagt met name of mensen drie jongens herkennen die deel hebben genomen aan de mishandeling, maar ook als mensen tips hebben over het groepje jongeren, kunnen zij zich melden.

Maandag 17 juni, van 16:30 tot 18:00, vindt er een informatiebijeenkomst plaats over fysieke veiligheid van (internationale) studenten, PhD-kandidaten en medewerkers op en rond Wageningen Campus. Daar zal de politie informatie geven over wat slachtoffers zelf kunnen en mogen doen en wat de rol van de politie en justitie is. Bij de bijeenkomst zijn ook vertegenwoordigers van de gemeente Wageningen en WUR én hulpprofessionals aanwezig.