Dossier
Effect van natuur op gezondheid
Een natuurlijke omgeving kan op verschillende manieren bijdragen aan de gezondheid van de mens, van kinderen tot ouderen. Wageningen University & Research onderzoekt het optimaal inrichten en beheren van de groene ruimte, de invloed van de inrichting van het landschap en de stedelijke omgeving op de sociale veiligheid en mogelijkheden om de bestaande groene ruimte beter te benutten om het gedrag van mensen positief te beïnvloeden.
Een natuurlijke omgeving kan op de volgende manieren bijdragen aan gezondheid van mensen:
- Herstel van stress
- Aanzetten tot sociaal contact
- Bijdragen aan een optimale ontwikkeling van kinderen
- Persoonlijke ontwikkeling en zingeving bevorderen
- Stimuleren tot bewegen
Recente publicaties
- Loodverlies en het gebruik van loodvervangers in de sportvisserij: analyses van de 2017-2021 Screening Surveys
- Groen vermindert stress
- Groen en Gezondheid in vogelvlucht
- De betekenis van natuur in en om de stad voor de gezondheid van haar inwoners
- Beleidsdenken over stedelijk groen en gezondheid: en de mate waarin dit zich laat onderbouwen vanuit het onderzoek
Alle publicaties (1986 - heden)
Bekijken
-
Prokaryotic and eukaryotic microbial community dynamics in biofloc systems supplemented with non-starch polysaccharides
Aquaculture (2025), Volume: 594 - ISSN 0044-8486 -
Atlas Critical Tourism Studies - Asia Pacific Tourism (Event)
-
Can earthworms and root traits improve plant struvite-P uptake? A field mesocosm study
Agriculture, Ecosystems and Environment (2025), Volume: 377 - ISSN 0167-8809 -
Microtube self-assembly leads to conformational freezing point depression
Journal of Colloid and Interface Science (2025), Volume: 677 - ISSN 0021-9797 - p. 781-789. -
Comparative analysis of twin-screw pressing and blending methods for walnut oleosome extraction : Yield, physical stability, and functionalities
Journal of Food Engineering (2025), Volume: 386 - ISSN 0260-8774 -
Effect of calcium level of fat-free and full-fat cheese curds on the properties of processed cheese prepared therefrom with different calcium sequestering salts
International Dairy Journal (2025), Volume: 160 - ISSN 0958-6946 -
The ‘Carrot Test’ : An approach to characterize individual differences in oral processing behaviour and eating rate
Food Quality and Preference (2025), Volume: 122 - ISSN 0950-3293 -
Iron co-limitation of Sargassum fluitans
Aquatic Botany (2025), Volume: 196 - ISSN 0304-3770 -
How bulk liquid viscosity shapes capillary suspensions
Journal of Colloid and Interface Science (2025), Volume: 678, Issue: B - ISSN 0021-9797 - p. 400-409. -
Consumer acceptance of mycelium as protein source
Food Quality and Preference (2025), Volume: 122 - ISSN 0950-3293