Tentoonstelling
Opening van de Future of Food Expositie
De toekomst van voedsel kan er op verschillende manieren uit komen te zien. Dat blijkt zowel uit de verscheidenheid aan onderzoek dat we in Wageningen doen – en wordt ook laten zien door de fotografen van de nieuwe buitententoonstelling op Wageningen Campus. De opening van deze nieuwe tentoonstelling nodigt je uit om geprikkeld en geïnspireerd te raken, te praten en te luisteren, ons de toekomst voor te stellen én te reflecteren op ons werk. Laten we luisteren naar elkaar en naar een van de fotograaf over ‘zijn toekomstperspectief’ op ons voedsel van morgen: Francesco Rucci.
De nieuwe buitententoonstelling tussen Impulse en Zodiac kan van twee kanten benaderd worden. Als je vanaf de ene kant komt, zie je het werk van Francesco Rucci & Francesco Marinelli die je opkomende voedseltechnologieën tonen om een groeiende bevolking op een voedzame en duurzame manier te voeden. Innovatie is een sleutelwoord voor hen, hoewel ze een belangrijke verbinding voelen met de lokale geschiedenis. Ook zien ze een duidelijke verbinding tussen natuur en technologie. Het werk van Josefin Vargö wordt getoond aan de andere kant en helpt je te vertragen en dichter bij het voedsel te komen dat we eten. Haar werk laat je nadenken over je dagelijkse voedselgewoonten en de ingrediënten die je vaak bijna dagelijks proeft.
We zijn benieuwd welke beelden jou aanspreken. Misschien helpen de beelden je om na te denken over je opvattingen en gewoonten en je open te stellen voor andere visies. Misschien schetsen we een valse tweedeling. Want het enige wat we echt weten, is dat er niet één toekomst van voedsel is.
Dus laten we ons prikkelen en inspireren, laten we praten en luisteren, laten we ons de toekomst voorstellen en nadenken over ons werk. De opening vindt plaats op 19 januari, 14:30-15:30 uur in Impulse. De tentoonstelling blijft ongeveer 3 maanden zichtbaar en maakt deel uit van de 'Good' Food Dialogues, met als doel goede gesprekken te stimuleren over onze verantwoordelijkheid voor gezondere en duurzamere voeding.