News 2019
Nieuws 2019
-
22 November 2019
Two free online courses (MOOCs) from WUR in worldwide edX top 10
- Two Massive Open Online Courses (MOOCs) given by Wageningen University & Research (WUR) are among the ten best in the world. The courses are The... -
25 September 2019
De ontdooiende permafrost
- De uitgestrekte, permanent bevroren bodems in Siberië en Noord-Amerika staan op het punt te ontdooien, meldt IPCC in zijn nieuwe rapport. Met... -
17 September 2019
Kempisch heideschaap niet meer zeldzaam
- Het gaat goed met het Kempisch heideschaap. Volgens het stamboek ‘Het Kempische heideschaap’ staan er ondertussen ruim 11.000 volwassen... -
03 September 2019
Martha Bakker and Jordi Vilà-Guerau de Arellano appointed as chair holders
- Martha Bakker was appointed Professor and chair holder of the Land Use Planning Group by the Executive Board of Wageningen University & Research... -
23 July 2019
Schotse tuimelaars tussen Texel en Den Helder
- Een unieke waarneming afgelopen vrijdag voor de Noord-Hollandse kust. NIOZ-onderzoeker Jeroen Hoekendijk en collega-onderzoekers van Wageningen Marine... -
16 July 2019
Veni-beurs voor negen WUR-onderzoekers
- Negen onderzoekers van Wageningen University & Research (WUR) krijgen een Veni-financiering van 250.000 euro van de Nederlandse Organisatie voor... -
09 July 2019
Wageningse startup FUMI produceert eiwitten voor veganistische vleesvervangers
- FUMI Ingredients, een Wageningse startup, produceert plantaardige eiwitten voor veganistische vleesvangers. Daarvoor bestaat een potentiele afzetmarkt... -
03 July 2019
Grand Finale of the Rethink Protein Challenge: SWAP – Silkworm as Protein and GrainGain win!
- Last Thursday it was time for the Grand Finale of the Rethink Protein Challenge, during which 20 student teams who made it to the finals competed with... -
28 June 2019
GrainGrain and SWAP (Silk Worm As Protein) win the Rethink protein challenge
- During the Grand Finale of the Rethink protein Student Challenge at the Orion building, 20 student teams presented their idea or prototype. The two... -
21 June 2019
Smakelijk laag-alcoholisch bier dankzij CRISPR-Cas
- Kan laag-alcoholisch bier net zo lekker smaken als normaal bier? In een recente publicatie beschrijven Richard Notebaart van Wageningen University...