On-campus

Collegereeks Kwaliteitsmanagement

Ben jij een QA-manager die zich wil ontwikkelen op het gebied van kwaliteitsmanagement en food quality? Onze collegereeks biedt de kennis en inzichten van vijf universitair docenten en praktijkexperts om jou te helpen groeien. Van voedselveiligheid tot ketensamenwerking, economische afwegingen en digitalisering, we behandelen veel essentiële aspecten. Vergroot jouw invloed binnen jouw organisatie en de voedselketen. Meld je vandaag nog aan voor deze inspirerende cursus en bouw een sterke basis voor jouw succes!

Organisator Wageningen Academy
Datum

do 6 maart 2025 tot ma 2 juni 2025

Duur 5 dagen
Aantal deelnemers 15 - 40
Prijs € 2.249,00
Prijsomschrijving Incl. lesmateriaal, koffie/thee, lichte maaltijd, borrel, boek “Food Quality Management” van dr. Pieternel Luning. FNLI-leden en Normec-relaties: €1995.

De colleges vinden plaats op donderdag 6 maart, donderdag 20 maart, donderdag 24 april, dinsdag 13 mei en maandag 2 juni.

De praktische informatie op deze pagina betreft de laatste uitvoering van deze cursus.

Doelgroep

Deze collegereeks omvat de belangrijkste ontwikkelingen voor de professional in QA management, die graag op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor het werkveld. Het programma biedt inzichten vanuit de wetenschap, gecombineerd met de relevante ervaringen uit de praktijk van gastsprekers.

Leeruitkomsten

Na het voltooien van dit programma kun je:

  • De impact voor de toekomst inschatten van de nieuwste ontwikkelingen vanuit de wetenschap.
  • Optreden als een toekomstbestendig en strategisch gesprekspartner binnen en buiten je organisatie.
  • Voor jouw rol de betekenis bepalen van technische innovaties.
  • Gberuik maken van een nieuw netwerk van wetenschappers en collega’s in de voedingsmiddelenbranche.
  • Een bijdrage leveren aan de vernieuwings- en daadkracht van de organisatie.
  • Nieuwe inzichten gebruiken in onderwerpen die verder gaan dan de dagelijkse praktijk van QM.

Programma

Van wie krijg je college?
Tijdens de collegereeks delen deskundige sprekers kennis uit de wetenschap en praktijk. Via een online platform krijg je de gelegenheid om alvast vragen en cases voor te leggen. Programma onder voorbehoud van wijzigingen:

1. Microbiologisch risicobeheer
Prof. dr. Marcel Zwietering, WUR en Aldo Evers, Normec Foodcare

  • Wat zijn de effecten van aansprakelijkheidskwesties?
  • Hoe schat je (microbiologische) risico's beter in.
  • Hoe voorkom je een kwaliteits- en voedselveiligheidscrisis?
  • Hoe oefen je een recall?

2. Doelmatig digitaliseren
Patrick Strijker, Normec Foodcare en gastspreker
  • Hoe kan de juiste manier van digitalisering helpen om product- en proceskwaliteit proactief te verbeteren?
  • Wat zijn nieuwe inzichten \& technologieën?
  • Waarom is digitalisering onmisbaar voor hedendaagse kwaliteitsmanagers?
  • Wat zijn treffende praktijkvoorbeelden?

3. Risico's van verandering in voedselomgeving
Karen Schellens MSc, WFSR en spreker Normec Foodcare
  • Wat is de invloed van de veranderende voedselomgeving op contaminanten?
  • Voorbeeldcases rondom circulariteit, eiwittransitie en klimaatverandering
  • Interactie over mogelijke gevaren monitoren en borgen.

4. Externe toetsing en handhaving
ir. Jan Eliën, NVWA en Brenda Tijseling, Normec Foodcare
  • Certificeringen en handhaving door de NVWA zorgen voor een (zelf)regulerende werking binnen het voedingsbedrijfsleven met absolute prioriteit voor voedselveiligheid.
  • Feitelijk risicobeheer en interne en externe transparantie komen hier samen.

5. Audits en kwaliteitscultuur
Dr. Pieternel Luning, WUR en Dennis ten Thije, Normec Foodcare
  • Hoe bouw je aan interne cultuur en systemen om een gedegen kwaliteitsbewaking te hebben?
  • Hoe kunnen interne audits bijdragen aan interne verbeteringen die beklijven?
  • Wat verlangen klanten en consumenten en hoe borg je dat?
  • Welke tools kun je inzetten?

De colleges worden gegeven op de campus van Wageningen University and Research. De colleges starten om 16:00 uur en eindigen omstreeks 19:45 uur. Dit is inclusief een pauze van circa 45 minuten waarin je een lichte maaltijd krijgt aangeboden.
  • 15.30 uur Ontvangst met koffie/thee
  • 16.00 uur Start college docent, incl. discussie en vragen (45 min presentatie, 15 min Q\&A , 15 min stellingen/overige interactie)
  • 17.15 uur Pauze met maaltijd
  • 18.00 uur Praktijkspreker, verbinding naar case (incl. inbreng praktijkcases van deelnemers, vooraf uitgevraagd in online platform Brightspace)
  • 19.15 uur Netwerkmoment
  • 19.45 uur Einde programma

Certificaat

Na het bijwonen van het hele programma ontvang je een certificaat.

Gecoördineerd door

Inschrijven

Schrijf je nu in voor deze cursus of download eerst de flyer.