Alumniverhaal

Saskia Osendarp

Saskia Osendarp is uitvoerend directeur van het Micronutrient Forum, een internationale expertorganisatie en NGO op het gebied van micronutriënten ondervoeding, gevestigd in Washington DC. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in internationaal voedingsonderzoek, zowel in de publieke als in de private sector, en is gastdocent Voeding en Gezondheid aan Wageningen University & Research.

De studie in Wageningen heeft me een brede kijk op de wereld gebracht en het optimisme en een sterke passie om met wetenschappelijke kennis bij te dragen aan een eerlijkere wereld. Dit is mijn hele leven de inspiratie geweest voor het maken van carrièrekeuzes. Door middel van mijn lidmaatschap van Wageningen Ambassadors hoop ik iets terug te kunnen doen voor de Universiteit en een jongere generatie op eenzelfde manier te inspireren de wereld met hun kennis een beetje beter, eerlijker en duurzamer te maken.
Saskia Osendarp, Executive Director Micronutrient Forum
Saskia's specifieke expertisegebied ligt op het gebied van ondervoeding bij kinderen, zwangeren, micronutriënten en verrijkte voedingsmiddelen. Saskia woonde en werkte 7 jaar voor het ICDDR,B in Bangladesh en was daarna 10 jaar werkzaam bij Unilever als lead-scientist micronutriënten en ondervoeding bij kinderen. Voordat ze bij het Micronutrient Forum kwam, werkte ze als onafhankelijk consultant voor internationale NGO's en onderzoeksinstituten. Ze is medeoprichter en lid van de Netherlands Working Group for International Nutrition (NWGN) en het Standing Together for Nutrition Consortium, een samenwerking van experts op het gebied van voeding, voedselsystemen, gezondheid en economie om de impact van de COVID-19- en andere crises op ondervoeding te analyseren. Saskia is lid van de Independent Expert Group voor het Global Nutrition Report en is (co-) auteur van meer dan 65 peer-reviewed publicaties, wetenschappelijke publicaties en boekhoofdstukken.