Alumniverhaal
Saskia Osendarp
Saskia Osendarp is uitvoerend directeur van het Micronutrient Forum, een internationale expertorganisatie en NGO op het gebied van micronutriënten ondervoeding, gevestigd in Washington DC. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring in internationaal voedingsonderzoek, zowel in de publieke als in de private sector, en is gastdocent Voeding en Gezondheid aan Wageningen University & Research.
Saskia's specifieke expertisegebied ligt op het gebied van ondervoeding bij kinderen, zwangeren, micronutriënten en verrijkte voedingsmiddelen. Saskia woonde en werkte 7 jaar voor het ICDDR,B in Bangladesh en was daarna 10 jaar werkzaam bij Unilever als lead-scientist micronutriënten en ondervoeding bij kinderen. Voordat ze bij het Micronutrient Forum kwam, werkte ze als onafhankelijk consultant voor internationale NGO's en onderzoeksinstituten. Ze is medeoprichter en lid van de Netherlands Working Group for International Nutrition (NWGN) en het Standing Together for Nutrition Consortium, een samenwerking van experts op het gebied van voeding, voedselsystemen, gezondheid en economie om de impact van de COVID-19- en andere crises op ondervoeding te analyseren. Saskia is lid van de Independent Expert Group voor het Global Nutrition Report en is (co-) auteur van meer dan 65 peer-reviewed publicaties, wetenschappelijke publicaties en boekhoofdstukken.