Testimonial
Het succes van het studentenproject van BeenBean
Productverbetering door middel van studentenprojecten? Tom Nassar Codina, oprichter van BeenBean, probeerde dit uit. In februari 2023 is hij opdrachtgever geweest van een studentenproject bij de Wageningen University and Research. WUR studenten onderzochten de tempé productie en gaven suggesties voor verbetering. Mede vanwege deze suggesties is de houdbaarheid van het product omhoog gegaan.
Al enige tijd produceert BeenBean heerlijke tempé die lokaal in Wageningen en omstreken wordt verkocht. Waar Tom Nassar Codina echter tegenaan liep was de houdbaarheid van de verse tempé. Hij vroeg aan de studenten hoe BeenBean ervoor kon zorgen dat het product langer goed bleef, waardoor de klanten langer van het product konden genieten.
Toms vraag is uitgezet bij het vak Case Studies for Product Quality. Een groep studenten is in 4 weken volledig in het onderwerp gedoken. Via literatuuronderzoek en de uitvoering van een aantal test, kwamen zij tot een indrukwekkende lijst met suggesties voor hun opdrachtgever. In deze lijst gaven zij zelfs een prioriteit aan; ideaal voor Tom en zijn collega’s.
Tom heeft de resultaten van de studenten bekeken en verbeteringen in de productie van BeenBean’s tempé doorgevoerd. De weektijd van de bonen is aangepast. Hierdoor is de tempé langer houdbaar en kunnen de klanten langer genieten van het product.
Hoewel Tom de studenten gedurende het project weinig heeft gezien, is hij erg te spreken over de eindresultaten. ‘De studenten waren erg efficiënt in het achterhalen van enkele zaken waar we al geruime tijd mee worstelden. Zozeer zelfs dat we vrijwel meteen begonnen met het opzetten van nog twee ACT-projecten, nu we wisten waartoe een groep studenten in staat kon zijn.’ Aldus Tom. Een volgende keer zou hij graag meer contact hebben met de studenten om nog meer te bereiken.