Cursus

Junior Science Lab 2023: Krijg jij de smaak te pakken?

Smaak is een belangrijke eigenschap van voedingsmiddelen. Welke smaken zijn er allemaal? En waarom zijn al je zintuigen zo belangrijk bij het eten? Dat hebben de kinderen samen met studenten van Wageningen Universiteit onderzocht.

Organisator Wetenschapsknooppunt

Tijdens ons recente Junior Science Lab hebben jonge onderzoekers enthousiast deelgenomen aan spannende experimenten en ontdekkingen. Met als thema "Krijg jij de smaak te pakken?" hebben ze de fascinerende wereld van smaak verkend en geleerd over de verschillende smaakpapillen. Van zoet tot zuur en van zout tot bitter, de leerlingen hebben hun smaakpapillen op de proef gesteld en nieuwe smaaksensaties ontdekt. Het was een leerzame en smaakvolle ervaring waarbij nieuwsgierigheid en wetenschap samenkomen.

Gegeven door: Lisanne van Harten (student Voeding & Gezondheid) & Amber
Castella Zaforas (student Bedrijfs- en Consumentenwetenschap)

Wat is een Junior Science Lab (JSL)?

Bij het Junior Science Lab (JSL) zijn leerlingen van groep 6, 7 of 8 een middag lang de onderzoeker. JSL begint met een kort college van een wetenschapper van Wageningen University en daarna gaan zij aan de slag in een laboratorium of andere ruimte. De leerlingen zetten een onderzoek op, voeren deze uit en bekijken de resultaten. Net als echte onderzoekers dus!