NP (Nirzar) Doshi MSc

NP (Nirzar) Doshi MSc

Promovendus

Momenteel ben ik promovendus bij Fysica en fysische chemie van voedingsmiddelen (FPH) en Zachte materie en fysische chemie (PCC).

Mijn opleiding begon met een technische bachelor in procestechnologie, gevolgd door een master aan de Wageningen Universiteit. Mijn fascinatie voor de interactie tussen ingrediënten en fasescheiding in binaire mengsels stuwde me naar dit vakgebied. Na mijn master heb ik praktische ervaring opgedaan via een programmeerstage bij Unilever in Nederland en later heb ik als onderzoeksassistent bij FPH gewerkt, waarbij ik me richtte op voorspellende modellen voor fasegedrag in binaire mengsels. Buiten de academische wereld draag ik bij aan Bakerpedia en neem ik actief deel aan de promotiecommissie van VLAG.

Mijn huidige werk ligt in het hart van een "Clean-label solutions consortium",, waar we ons richten op het revolutioneren van plantaardige voedingsetiketten door middel van innovatie en duurzaamheid (Video) . Ons project richt zich op het structureren van deze producten met behulp van plantaardige eiwitten, waarbij we ons richten op de fascinerende wereld van fasegedrag, met name vloeistof-vloeistof fasescheiding. Dit onderzoek beperkt zich niet tot één soort eiwit, maar omvat verschillende biopolymeren, waardoor de universaliteit van dit fenomeen aan het licht komt.

We hebben onlangs een review gepubliceerd in het tijdschrift Soft Matter, getiteld (Click here) "Simple and complex coacervation in systems involving plant proteins" dat ingaat op de praktische toepassingen van vloeistof-vloeistof fasescheiding, van microgels tot films. Ons onderzoek blijft grenzen verleggen en ons nieuwste artikel, "Simple coacervation in leguminous plant proteins", wordt binnenkort ingediend.

Ons onderzoek is veelzijdig en omvat vijf belangrijke gebieden:

  1. Voorspellende vloeistof-vloeistof fasescheiding in verschillende biopolymeren.
  2. Kinetiek en dynamiek van coacervatie om hun eigenschappen aan te passen.
  3. Niet-thermische verwerkingsmethoden voor het creëren van microgel.
  4. Onderzoek naar droogparameters en -eigenschappen.
  5. Voordelen van hittebestendige microgels ten opzichte van conventionele plantaardige proteïne-ingrediënten.

Deze reis heeft ertoe geleid dat ik onze bevindingen heb besproken op conferenties, waaronder ESM, EFFOST 2022, ISFRS 2022 en EFFOST 2023, om onze inzichten en innovaties met de wereld te delen.

Nieuwste onderzoeksvideo: