Wetenschappelijk onderzoek
Behalve het opsporen en meten van stoffen doet Wageningen Food Safety Research ook hoogwaardig wetenschappelijk onderzoek.
Voedselfraude en productsamenstelling
Consumenten worden regelmatig geconfronteerd met berichten over voedselfraude. Het lijkt iets van de laatste jaren maar dit fenomeen is al zo oud als de mens. Denk maar aan knollen voor citroenen verkopen en water bij de wijn doen.
Effecten van stoffen op mens en dier
Om te beoordelen of een voedselproduct veilig is, onderzoekt Wageningen Food Safety Research de mogelijke negatieve effecten die stoffen en ingrediënten op mens en dier kunnen hebben.
Veilige voedselproductie
Veilige voedselproductie is één van de onderzoeksthema’s van Wageningen Food Safety Research (WFSR). Daarom richten we ons bij WFSR op het (vroegtijdig) identificeren en evalueren van chemische verontreinigingen en ziekteverwekkende bacteriën en virussen in diervoeder- en voedselproductieketens en op het voorkomen en beheersen daarvan. Dit zijn de belangrijkste onderwerpen waar we aan werken:
Methode ontwikkeling
Wageningen Food Safety Research heeft de beste methoden om voedsel en diervoeder te analyseren. Daarom zijn we continu bezig met het ontwikkelen en implementeren van nieuwe technieken en nieuwe methoden zodat we steeds meer (ongewenste) componenten op een betere, snellere en kosteneffectievere manier kunnen analyseren.