Digitale suikerreductie tool voor herformulering bakkerijproducten
De innovatieve digitale suikerreductie tool van Wageningen University & Research (WUR) ondersteunt de bakkerij-industrie bij het behalen van een aanzienlijke reductie in toegevoegde suiker zonder dat dit ten koste gaat van textuur en smaak van het product. Deze unieke tool stelt bakkerijen in staat om snel de meest effectieve oplossingen te vinden voor specifieke herformuleringsdoelen.
Kansen voor de industrie
Natuurlijke ingrediënten, clean label, suiker- en vezelgehalte, voedingswaarden en duurzaamheid zijn actuele onderwerpen die als marktkans kunnen dienen voor bakkerijen en ingrediënten leveranciers. Productontwikkelaars zijn door deze trends aan de slag gegaan met het verlagen van suiker van het huidige productaanbod. Het verlagen van suiker brengt verschillende uitdagingen met zich mee omdat de functionaliteit van suiker grote invloed heeft op producteigenschappen zoals textuur, kleur en houdbaarheid. Daarnaast moeten de suikervervangers voldoen aan de verwachtingen van de consument als het gaat om gebruik van natuurlijke, clean label ingrediënten waarmee de voedingswaarden van het product verbeterd wordt.
Digitaal herformuleren
Wageningse experts hebben in de afgelopen jaren veel kennis opgedaan naar de functionaliteit van suiker in voedselproducten in combinatie met de die van eiwitten en vezels. De ontwikkelde kennis over het effect van suiker op onder andere textuur, volume en zoetheid, is gebruikt bij de ontwikkeling van een digitale tool. De tool maakt gebruik van een combinatie van ingrediënten, de beschikbare data en algoritmes. Hiermee kan de industrie op een snelle en efficiënte manier de meest geschikte suikervervangers selecteren voor hun product en het biedt ingrediëntenleveranciers de mogelijkheid om nieuwe suikervervangers te ontwikkelen.
Download de whitepaper ‘WUR sugar reduction strategy’
Verlaag met succes het suikergehalte in jouw product met de aanpak van Wageningse experts. Download de whitepaper voor:
- Inzicht in de uitdagingen bij het verlagen van suiker in voedingsmiddelen;
- Uitleg over de 'WUR Sugar Reduction Strategy', inclusief stappenplan en praktijkcases;
- Veelgestelde vragen over suikerreductie.
Neem contact met ons op
Wilt u op korte termijn inzicht in de meest effectieve oplossing voor het herformuleren van uw voedselproduct? Maak dan gebruik van de digitale suikerreductietool voor bakkerijproducten van Wageningen University & Research. Neem contact met ons op voor een demonstratie en de mogelijkheden.