Vacature
Afdelingshoofd Bacteriologie, Gastheerpathogeen Interactie en Diagnostiek
Jouw baan
Wij, Wageningen Bioveterinary Research (WBVR), zijn op zoek naar een afdelingshoofd bacteriologie, gatheerpathogeen interactie en diagnostiek voor onze locatie in Lelystad! Word jij onze nieuwe collega?
Als afdelingshoofd
- Ga je leiding geven aan een team kundige en gedreven projectleiders, onderzoekers en analisten die bijdragen aan multidisciplinair onderzoek en advisering binnen de expertises bacteriologie, gatheerpathogeen interactie en diagnostiek;
- Werk je integraal. Daarom ben je een people manager en een verbinder. Je geeft leiding aan ongeveer 40 gedreven projectleiders, onderzoekers en analisten en faciliteert hun professionele en persoonlijke groei;
- Ben je lid van het Managementteam van WBVR en rapporteer je rechtstreeks aan de Business Unit Manager.;
- Ben je verantwoordelijk voor de visie binnen het afdelingsjaarplan, de wetenschappelijke kwaliteit van het onderzoek op de afdeling, de planning en inzet van medewerkers en het ontwikkelen en onderhouden van expertise ten behoeve van perspectiefvolle product-marktcombinaties;
- Ben je budgetverantwoordelijk en zorg je ook voor voldoende verbinding met de andere afdelingen binnen Wageningen University & Research.
Jouw kwaliteiten
Jij hebt:
- Aantoonbare ervaring met integraal leidinggeven aan teams of afdeling van vergelijkbare omvang en hebt uitstekende managementvaardigheden;
- Ondernemerschap en weet een brug te slaan tussen afdelingen en expertisegebieden;
- Minimaal een academische opleiding life sciences of diergeneeskunde, met minimaal 5 jaar ervaring in de wetenschap;
- Minimaal 5 jaar leidinggevende ervaring in een onderzoeksomgeving;
- Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden; je bent in staat om de medewerkers van de afdeling sterk te motiveren, onderlinge samenwerking binnen de afdeling te stimuleren en om nieuwe samenwerking intern en extern te initiëren;
- Visie, daadkracht en pro-activiteit.
Je ziet dat er voldoende uitdagingen voor jou liggen. Mocht jij nog niet het volledige track-record hebben dat in de vacature wordt gevraagd, maar wél solide werkervaring hebben, dan willen we jou ook graag uitnodigen om te solliciteren.
Wij bieden jou
Als het gaat om arbeidsvoorwaarden zit je goed bij Wageningen University & Research.�Highlights uit onze CAO zijn bijvoorbeeld:
- werktijden die in overleg kunnen worden vastgesteld, zodat een optimale balans tussen werk en privé mogelijk is;
- sabbatical leave, studieverlof en deels betaald ouderschapverlof;
- een structurele eindejaarsuitkering van 8,3%;
- uitstekende pensioenregeling via ABP.
Wageningen University & Research stimuleert interne doorgroeimogelijkheden en mobiliteit met een intern recruitment beleid. Er zijn ruime mogelijkheden voor eigen initiatief in een lerende omgeving, wij bieden uitstekende opleidingsmogelijkheden. Je krijgt bij ons een veelzijdige baan in een internationale omgeving met een plezierige en open werksfeer.
Wil je meer informatie?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Annemarie Rebel, Business Unit Manager WBVR, telefoon: 0320-238800 of per e-mail: annemarie.rebel@wur.nl.
Voor meer informatie over de procedure kun je contact opnemen met Ine van 't Land, corporate recruiter, via email: ine.vantland@wur.nl
Wil je solliciteren?
Dat kan direct via de sollicitatiebutton bij de vacature op onze website zodat wij persoonlijke gegevens kunnen verwerken met jouw toestemming.
Deze vacature staat open tot en met 6 januari 2025. Wij willen de vacature graag op korte termijn invullen en beoordelen binnenkomende sollicitaties daarom doorlopend. Wanneer wij een match zien zullen we je voor de einddatum alvast uitnodigen voor een gesprek. Het loont dus om snel te reageren.
Procedure
Een pre-employment screening maakt deel uit van de selectieprocedure. Bij indiensttreding vragen wij om een Verklaring Omtrent Gedrag. Ook een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
Welkom, veilig en gewaardeerd
Wageningen University & Research (WUR) hecht grote waarde aan diversiteit en inclusie. Dit omdat we geloven dat verschillende inzichten leiden tot innovatieve oplossingen. We creëren daarom een werkomgeving waar iedereen zich welkom, veilig en gewaardeerd voelt, ongeacht achtergrond, identiteit of ervaring. Samen bouwen we aan een cultuur waarin ieders unieke bijdrage bijdraagt aan het succes van onze organisatie.
Wij zijn
Wageningen University & Research
De missie van Wageningen University & Research is ‘To explore the potential of nature to improve the quality of life’. Binnen Wageningen University & Research bundelen Wageningen University en gespecialiseerde onderzoeksinstituten van Stichting Wageningen Research hun krachten om bij te dragen aan de oplossing van belangrijke vragen in het domein van gezonde voeding en leefomgeving. Met ongeveer 30 vestigingen, 7.600 medewerkers (6.700 fte) en 13.100 studenten en ruim 150.000 Leven Lang Leren-deelnemers behoort Wageningen University & Research wereldwijd tot de aansprekende kennisinstellingen binnen haar domein. De integrale benadering van de vraagstukken en de samenwerking tussen verschillende disciplines vormen het hart van de unieke Wageningen aanpak.
Hier ga je werken
De Antimicrobiele Resistentie (AMR) groep vertegenwoordigt het Nationaal Referentielaboratorium voor AMR bij dieren in Nederland en monitort in opdracht van het Ministerie van Landbouw, Voedselzekerheid, Visserij en Natuur (LVVN) antibioticaresistentie in landbouwhuisdieren. Daarnaast wordt onderzoek gedaan om kennis te vergroten over (het voorkoomen van) verspreiding van antibioticaresistentie.
Het Aquacultuur laboratorium wat diagnostiek van visziekten verricht voor de visteeltsector en particulieren en is tevens Nationaal Referentie Laboratorium voor vis-, schelpdier- en schaaldierziekten voor Nederland.
De groep Pathologie/Immunologie richt zich op het bestuderen van klinische, immunologische, en pathologische processen om bij te dragen aan de preventie en het begrip van infectieziekten met de nadruk op gastheer gerelateerde infectie-/ontstekingsbiologie. Onderzoek is o.a. gericht op het ontwikkelen en gebruik van diermodellen voor onder meer de uitvoering van (gecontracteerd) vaccinonderzoek in (pre)klinische dierstudies, en werkt daarnaast aan het opzetten en testen van dierproefvrije alternatieven. Binnen deze groep combineren we kennis over pathogenen met veterinaire, pathologische en immunologische expertise, waarbij vaak gewerkt wordt volgens Veterinary Good Clinical Practice (VICH GCP).
Een groot deel van ons werk bestaat uit onderzoeksopdrachten voor zowel overheden als veterinaire en biomedische bedrijven.
Bekijk de video om meer te weten te komen over ons werk en de impact van Wageningen Bioveterinary Research
Wij werven zelf voor deze vacature. Acquisitie wordt niet op prijs gesteld, maar delen in je netwerk wel.