
Missie D: Gewaardeerd, gezond en veilig voedsel
(BO-43, BO-61, BO-62, BO-63, BO-64) - In 2030 produceert de sector gezond, veilig en duurzaam voedsel. Het voedselproductiesysteem is robuust en groene producten leveren een waardevolle bijdrage aan haar omgeving. Consumenten waarderen de sector en zijn bereid eerlijke prijzen te betalen.
Waardering van voedsel
(BO-61 en BO-43-109) - In het thema Waardering van voedsel, staan de drie thema’s centraal: waardering, vertrouwen en verspilling.
Gezonde voeding een makkelijke keuze
(BO-62 en BO-43-110) - Het doel van dit MMIP is om maximaal bij te dragen aan het produceren en consumeren van een gezonder en duurzamer voedselaanbod en het creëren van een gezonde, groene, leefomgeving, wat moeten leiden tot een gezond opgroeiende en ouder wordende populatie. Hierbij moet de gezonde keuze de makkelijke keuze worden.
Veilige en duurzame primaire productie
(BO-63 en BO-43-111) - In 2030 produceren en consumeren we gezond, veilig en duurzaam voedsel en verdient de boer een eerlijke prijs. Voedselveiligheid en veiligheid voor omwonenden is een belangrijk vertrekpunt bij het produceren van voedsel.
Duurzame en veilige verwerking
(BO-64) - Deze sector beoogt een duurzame en veilige verwerking van dierlijk en plantaardig voedsel te bevorderen. Voedselveiligheid is essentieel onderdeel voor de productie en consumptie van voedsel.