Nieuws

Nieuwe medewerker bij het CGN - juni 2024

article_published_on_label
27 juni 2024

Mijn naam is David Brink en ik ben ontzettend blij om sinds 1 juni deel uit te maken van het team Sustainable Forest Ecosystems bij ESG. Ik zal mij voornamelijk bezig gaan houden met werkzaamheden voor CGN-Boom.

foto David Brink.jpg

Mijn taken bij het Centrum voor Genetische Bronnen Nederland (CGN) zullen bestaan uit het verzamelen, schonen en invriezen van boom- en struikzaden, werkzaamheden voor de Rassenlijst Bomen en het opzetten, onderhouden en monitoren van herkomstproeven. Met veel enthousiasme kijk ik ernaar uit om samen te werken en bij te dragen aan de mooie projecten die hier worden gerealiseerd.

Tijdens mijn opleiding Bos- en Natuurbeheer bij Van Hall Larenstein in Velp heb ik veel geleerd over ecologie, soorten en bosbouw. Omdat ik met name interesse had in de samenhangende processen van verschillende landschappen, heb ik gekozen voor de specialisatie Natuur en Landschapstechniek. En in het laatste jaar heb ik de minor Bomen en Stedelijke omgeving gevolgd. Ik heb voor deze minor gekozen, omdat ik graag meer wilde weten over boomsoorten, beleid en beheer ervan.

Tijdens stages bij de gemeente Ede heb ik mij onder andere bezig gehouden met het ontwikkelen van een scoresysteem voor het bepalen van de ecologische waarde van bomen. En ik heb een monitoringsplan opgesteld voor het buitengebied van deze gemeente. Ik vond het geweldig om voor de studie veel naar buiten te kunnen.

Na mijn studie ben ik gaan werken bij Unifarm, onderdeel van Wageningen University & Research. Hier heb ik 7 jaar lang gewerkt als proeftechnisch medewerker op de afdelingen Klima en NPEC. En op dit moment ben ik bezig met een 2-jarige vakopleiding over plantenveredeling bij de HAS in Den Bosch. Ik leer hier onder andere veel over genetica en onderzoek doen en ik kijk ernaar uit dit te kunnen inzetten bij het werk voor CGN.

Aarzel niet om even langs te komen of een berichtje te sturen als je meer over mij wilt weten of als ik ergens mee kan helpen. Tot snel!