Dossier
Ruimtelandbouw
In Wageningen wordt niet alleen onderzoek gedaan naar het telen van planten op de maan of Mars, maar ook naar het bouwen van speciale kassen zodat in bijvoorbeeld ruimtestation ISS vers voedsel verbouwd kan worden. In dit dossier vindt u nieuws, achtergronden en resultaten van onderzoek naar ruimtelandbouw.
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
Ruimtelandbouw in de media
- Moestuin op de maan? Dat maken we in ons leven nog mee, zeggen wetenschappers, Trouw, 13 mei 2022
- Hoe komen toekomstige Marskolonisten aan eten? Ecoloog Wieger Wamelink onderzoekt het alvast op aarde, Het Parool, 13 augustus 2021
- 'Kun je voedsel verbouwen op Mars? Pinda's eten op de rode planeet', Schooltv, 2 september 2019
- Regenwormen kunnen Mars geschikt maken voor tuinbouw, blijkt uit onderzoek. Volkskrant, 14 november 2017
- Getting ready to grow greens on the Red Planet. The Straits Times, 10 maart 2017
- Onderzoekers oogsten eerste buitenaardse tomaat. Volkskrant, 8 september 2015
- Astronaut snakt naar sla. BN de Stem, 16 juni 2015 (€0,25, via Blendle)
- Ruimtemoestuintjes. NPO Wetenschap, 29 mei 2015
- Dromen van landbouw op Mars. Kennislink, 26 mei 2015
- Proef wijst uit: buitenaards tuinieren lukt beter op Mars dan op de maan. Volkskrant, 15 januari 2014
Publicaties
-
Prokaryotic and eukaryotic microbial community dynamics in biofloc systems supplemented with non-starch polysaccharides
Aquaculture (2025), Volume: 594 - ISSN 0044-8486 -
Atlas Critical Tourism Studies - Asia Pacific Tourism (Event)
-
Can earthworms and root traits improve plant struvite-P uptake? A field mesocosm study
Agriculture, Ecosystems and Environment (2025), Volume: 377 - ISSN 0167-8809 -
Microtube self-assembly leads to conformational freezing point depression
Journal of Colloid and Interface Science (2025), Volume: 677 - ISSN 0021-9797 - p. 781-789. -
Comparative analysis of twin-screw pressing and blending methods for walnut oleosome extraction : Yield, physical stability, and functionalities
Journal of Food Engineering (2025), Volume: 386 - ISSN 0260-8774 -
Effect of calcium level of fat-free and full-fat cheese curds on the properties of processed cheese prepared therefrom with different calcium sequestering salts
International Dairy Journal (2025), Volume: 160 - ISSN 0958-6946 -
The ‘Carrot Test’ : An approach to characterize individual differences in oral processing behaviour and eating rate
Food Quality and Preference (2025), Volume: 122 - ISSN 0950-3293 -
Iron co-limitation of Sargassum fluitans
Aquatic Botany (2025), Volume: 196 - ISSN 0304-3770 -
How bulk liquid viscosity shapes capillary suspensions
Journal of Colloid and Interface Science (2025), Volume: 678, Issue: B - ISSN 0021-9797 - p. 400-409. -
Consumer acceptance of mycelium as protein source
Food Quality and Preference (2025), Volume: 122 - ISSN 0950-3293