Van Algen tot Zeewier
Combineer de Van Algen tot Zeewier Nlt lesmodule met een workshop Menu make-over en bezoek de Wageningse campus.
In deze module wordt gewerkt aan het verkennen van een uitdagend en intrigerend vraagstuk binnen de context van het wereldvoedselprobleem. We onderzoeken wat er nodig is om de overgang van vlees naar plantaardige eiwitten te bewerkstelligen. Specifiek streven we ernaar om een smakelijke, duurzame plantaardige burger (of alternatieve eiwitbron) te kunnen aanbieden in de kantine op school.
Concept
In het kader van de duurzaamheidsproblematiek houden leerlingen zich bezig met de vraag wat er nodig is voor de eiwittransitie van vlees naar plantaardig. Zij moeten zich hierbij kennis en technieken uit de volgende disciplines eigen maken: natuurkunde, scheikunde, biologie, techniek en consumentenwetenschappen.
Combineren met een campusbezoek
Deze lesmodule is perfect te combineren met een van onze workshops en een bezoek aan de campus van de WUR. Van Algen tot Zeewier kun je combineren met de workshop Menu make-over. Behoefte aan een groter project? Dan hebben we ook een Junior Consultancy Training over het thema De ideale burger.