Master Nutrition and Health

De Engelstalige master Nutrition and Health bestudeert de relatie tussen voeding en gezondheid en hoe je die kunt beïnvloeden. Wat veroorzaakt ziekte, wat bevordert herstel en welke rol speelt voeding hierin? De tweejarige voltijdsopleiding behandelt een breed spectrum aan onderwerpen: de voedselkeuze, de manier van nuttigen, de verwerking van voedsel in het lichaam en de gezondheidseffecten.

Master Nutrition and Health

Waarom deze opleiding?

  • Unieke masteropleiding met volledige focus op voeding
  • Multidisciplinaire opleiding met veel samenwerkingsverbanden
  • Vijftig jaar ervaring met onderwijs en onderzoek op het gebied van voeding

Bekijk het volledige programma op de Engelse pagina

Studieprogramma

In de opleiding bestudeer je de rol van voeding en leefstijl op de gezondheid, vanuit biomedisch perspectief op zowel groepsniveau, het niveau van het individu als op celniveau.

Het onderzoeken en oplossen van problemen op het gebied van voeding en gezondheid vereist een multidisciplinaire aanpak. Je moet chemische, biochemische, fysiologische en biomedische aspecten kunnen combineren en kunnen plaatsen in een sociale context of gedragscontext. In het overzicht van Studieprogramma kun je per studiejaar bekijken wat je te wachten staat. Of Vergelijk de opleiding met verwanten opleidingen.

Specialisaties

Binnen de opleiding Nutrition and Health kun je kiezen uit de volgende specialisaties, waarmee je de master in kunt vullen naar je persoonlijke wensen. Voor werkenden is er ook een online deeltijdmaster voedingsepidemiologie.

Toelating en inschrijving

Met een BSc Voeding en Gezondheid van de WUR en een BSc Biomedische Wetenschappen van een Nederlandse universiteit word je toegelaten zonder aanvullende eisen voor GPA en Engelse taalvaardigheid.

Voor andere studenten gelden deze toelatingseisen:

  • Relevante bacheloropleiding (bijv. Voeding en Gezondheid, Voeding en Diëtetiek, Gezondheidswetenschappen)
  • Gewogen cijfergemiddelde 7 (Grade Point Average (GPA) 70%)
  • Engelse taalvaardigheid (zie voor details de Engelstalige website)

Voor vragen kun je contact opnemen met het opleidingsteam via het contactformulier aan de rechterkant. Uitgebreide informatie over alle toelatingseisen en de inschrijfprocedure vind je op de (Engelstalige) pagina Toelating & inschrijving.

Studenten vertellen

Wil je meer weten over deze master? Lees dan de studentenverhalen waar ze hun ervaring en mening met ons delen.

Na je studie

Afgestudeerden starten hun loopbaan veelal als onderzoeker of PhD-student. Het werkterrein is o.a. bij universiteiten, onderzoeksinstellingen (zoals het RIVM of TNO), (academische) ziekenhuizen, (semi-) overheid (zoals de GGD, de Voedsel en Waren Autoriteit), NGO’s in binnen- of buitenland (zoals de Hartstichting, het Nederlands Kankerinstituut, de FAO en de WHO) en in het bedrijfsleven (zoals bij Friesland Campina, Unilever of Danone).

Voorkomende functies zijn voedingskundig onderzoeker, voedingskundige, promovendus, postdoctoraal onderzoeker, epidemioloog, projectmedewerker/manager, beleidsmedewerker. Op de pagina Na de opleiding vind je verhalen van alumni. Daarnaast is een ‘alumni booklet’ beschikbaar met een 20-tal korte interviews van alumni MSc Nutrition and Health uit het werkveld.