Studieprogramma - BSc Gezondheid en Maatschappij
Zit jij al op het puntje van je stoel om meer te lezen over de Bacheloropleiding Gezondheid en Maatschappij? Bekijk hieronder welke vakken je gaat volgen, dan weet je of je goed zit met je gevoel.
Wanneer je Gezondheid en Maatschappij studeert, studeer je 3 jaar fulltime.
Jaar 1
Je begint bij Gezondheid en Maatschappij heel breed. Sociale psychologie, gezondheidssociologie, gezondheidseconomie zijn slechts een paar vakken uit het eerste jaar. Daarnaast duik je ook in de geschiedenis en eetgewoonten en leer je onderzoek doen.
Jaar 2
In het tweede jaar ga je dieper in op de volksgezondheid, leefomgeving, voedingsgedrag en gezondheidspsychologie. Daarbij krijg je vakken over management, gezondheidsinterventies, communicatie, data-analyse en gezondheidsdemografie.
Jaar 3
In de eerste van helft van jaar drie mag je voor 30 ECTS vakken kiezen die passen bij jouw interesses. In de tweede helft volg je een vak over beleid, een thesis voorbereidend vak en schrijf je je thesis.
Minor
Een minor bestaat uit een aantal vakken binnen een vakgebied. Zo kun je je verder specialiseren. Denk aan een minor over gezondheidszorg in ontwikkelingslanden, beleid, ruimtelijke ordening, communicatie, (sociale) psychologie en voeding & gezondheid. Je kunt de minor volgen in Wageningen, maar ook aan een andere universiteit.
Onderwijsvormen
De studie bestaat uit:
- Hoorcolleges: een docent vertelt klassikaal de lesstof;
- Probleemgestuurd Onderwijs (PGO): je werkt met een groep en een begeleider aan een casus die je moet oplossen;
- Zelfstudie: zelfstudie zit in je rooster, maar kun je ook zelf inplannen buiten je rooster.
Studiebegeleiding
Bij WUR vinden we persoonlijke begeleiding en contact heel belangrijk. Daarom is het aantal begeleiders (docenten, studieadviseurs en – begeleiders) die jou helpt bij doorlopen van je studie een stuk groter dan bij andere universiteiten in Nederland. Daarmee maken we de kans dat je uitvalt tijdens je studie kleiner. Ook geeft die persoonlijke touch meer studieplezier. Dit bewijst dat we écht betrokken zijn bij je.
Vergelijk de opleiding
Nieuwsgierig naar hoe deze studie het doet vergeleken met vergelijkbare studies op andere universiteiten? Vergelijk Agrotechnologie met andere opleidingen.