Bachelor's Food Technology
Ben je gepassioneerd om voedsel duurzamer, gezonder en veiliger te maken? Benieuwd hoe je vleesproducten kunt maken met 90% minder uitstoot? Of waarom komkommers altijd in dat plastic jasje zitten? Proef meer van deze voedselinnovaties en productieprocessen bij de Engelse bacheloropleiding Food Technology.
Waarom deze studie?
- De enige Food Technology opleiding in Nederland op universitair niveau met internationaal een uitstekende reputatie.
- Ontwikkel diepgaande kennis die essentieel is voor het oplossen van de duurzaamheids- en innovatie uitdagingen van de voedselindustrie.
- De voedselindustrie ontwikkelt zo hard dat er zowel in Nederland als in het buitenland veel mooie baankansen zijn.
Wat studeer je bij Food Technology?
Tijdens de opleiding dompel je jezelf onder in de wereld van voedsel. Van gezondheid en kwaliteit tot voedselveiligheid en duurzaamheid. Je onderzoekt de ontwikkeling van nieuwe producten en leert hoe je bestaande producten kunt verbeteren. Vanuit de scheikunde, natuurkunde, wiskunde leer je de basisprincipes. Die zijn essentieel om veilig en kwalitatief hoogwaardig voedsel te ontwikkelen. Door inzicht in economie en logistiek leer je alles over marktposities, verpakkingsmethoden en voedseltransport. Al deze kennis pas je toe in de praktijk om duurzame innovaties door te voeren in de hele voedselindustrie.
En, loopt het water je al in de mond? Ga de uitdaging aan en draag bij aan de toekomst van innovatief en duurzaam voedsel.
In het overzicht van de Studieprogramma van de opleiding kom je meer te weten over de opbouw van elk studiejaar. Of Vergelijk de opleiding met andere opleidingen. Twijfel je nog? Meld je dan aan voor 1 van de meeloopdagen.
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan
Toelating en inschrijving
Je bent direct toelaatbaar voor de bachelor Food Technology met de VWO-profielen Natuur & Techniek (N&T) en Natuur & Gezondheid (N&G). Heb je een ander profiel of vooropleiding? Kijk dan op de pagina Toelating & Inschrijving voor de mogelijkheden en schrijf je in!
Studenten vertellen
Wil je weten hoe studenten de opleiding en het studeren in Wageningen ervaren? Lees de Verhalen van studenten.
Na je studie
De meeste studenten gaan na hun bachelor Food Technology door met een master. Afgestudeerden van de opleiding Food Technology vinden doorgaans een baan in een van de levensmiddelenindustrieën, bij de overheid, aan universiteiten of in instituten. Ongeveer 10% van de afgestudeerden gaat promoveren. Lees de verhalen van afgestudeerden op Na de opleiding Food Technology.
Aansluitende masters
Veel studenten vervolgen hun studie met een master Food Technology, waarvoor je
direct toelaatbaar bent. Binnen de WUR zijn er meer masteropleidingen waar je direct toegang toe hebt op basis van je bachelor Food Technology, zoals MSc Food Safety en MSc Food Quality Management. Naast deze opleidingen zijn er ook mogelijkheden om naar andere masteropleidingen door te stromen. Lees meer over de Aansluitende masteropleidingen.