Nieuws

Nieuwe medewerkers bij het CGN - september 2024

article_published_on_label
27 september 2024

Twee nieuwe medewerkers zijn de afgelopen maand gestart in bij het Centrum voor Genetische Bronnen in het cluster Dier. Ze stellen zich graag voor!

Chris Barratt

Chris.png

Ik ben Chris Barratt en ik ben in september 2024 begonnen als onderzoeker in het dierencluster van het CGN. Ik kom oorspronkelijk uit het Verenigd Koninkrijk en ben in 2017 gepromoveerd aan de Universiteit van Basel (Zwitserland) op het gebied van Afrikaanse populatiegenomica en -bescherming van amfibieën. Sindsdien heb ik een aantal individuele postdocs in Duitsland gekregen met projecten die ik bedacht en gefinancierd heb (voornamelijk gericht op populatiegenomica en klimaatverandering).

Hoewel tropische kikkers mijn grote liefde zijn, word ik gedreven door vraagstukken en ben ik niet gebonden aan een specifiek biologisch systeem. Ik ben het meest geïnteresseerd in hoe we omics-benaderingen kunnen gebruiken om het behoud van biodiversiteit in het algemeen te verbeteren, maar ook om duurzaamheid en ecosysteembeheer te optimaliseren. De kwantificering en het behoud van onze genetische bronnen is de kern van mijn werk, dus betrokken zijn bij CGN past perfect bij mij en ik kijk ernaar uit om samen met mijn nieuwe collega's belangrijke bijdragen te leveren aan het werk van het team.

Mahsa Abdi

Afbeelding1.png

Mijn naam is Mahsa Abdi. Ik ben in september 2024 begonnen als promovendus in de ABG-groep. Ik kom oorspronkelijk uit Iran en heb een bachelor in moleculaire en cellulaire biologie behaald aan de Islamic Azad University, Teheran Medical Branch. Daarna heb ik een master Experimentele Biotechnologie gevolgd aan de Inland Norway University, gespecialiseerd in reproductieve biotechnologische technieken.

Mijn masterscriptie richtte zich op het identificeren van belangrijke eicelparameters die cruciaal zijn voor de overleving en ontwikkeling van embryo's bij in-vitrofertilisatie (IVF). Dit onderzoek was gericht op het verbeteren van IVF-succespercentages door ons begrip van oöcytparameters en hun invloed op de ontwikkeling van embryo's te verbeteren. Dit werk inspireerde me om een PhD-project te starten met de titel *Improved Procedures for the Cryopreservation of Pig Oocytes and Embryos*, aangezien ik ervaring heb met het werken met zowel runder- als varkenseicellen.

Dit PhD-project maakt deel uit van het Cryostore-project van de Europese Unie en we werken ook samen met de Universiteit Utrecht en Topigs Norsvin. Ik ben vereerd dat ik mag werken onder toezicht van een visionair team dat bestaat uit Julie Lamy, Marta Ruijter-Villani, Louisa Zak en Annemieke Rattink.