Nieuws
Marina van Damme Grant voor alumna Gesine Harms
WUR-alumna Gesine Harms (MSc Food Safety) heeft de Marina van Damme Grant 2024 van €9.000 gewonnen. Ze werd door de jury gekozen uit tientallen inzendingen. Met de beurs kan Harms een volgende stap in haar carrière zetten als voedselwetenschapper.
Gesine Harms startte als stagiaire bij voedselbedrijf Kerry Group en groeide de afgelopen 10 jaar naar hoofdwetenschapper in smaakbehoud via sproeidroging (spray drying) met een innovatierol, wereldwijd netwerk en erkenning. Ze is nog steeds een van de weinige vrouwen in dit vakgebied. Drie jaar geleden werd ze manager van een klein team en mentor van universitair afgestudeerden. “Ik vind het fantastisch om mensen te helpen om succesvol in hun werk te zijn en hen te zien groeien en ontwikkelen in hun functie. Vooral het ondersteunen van jonge vrouwen die werken in technische en wetenschappelijke gebieden ligt me aan het hart.”
Ze wil haar kennis op het gebied van leiderschap, management en financiën uitbreiden. Met de hulp van de Marina van Damme beurs kan ze nu een studie Executive MBA with Food & Agribusiness track (FAMBA) aan de Universiteit van Tilburg (TIAS, School for Business and Society) volgen. “In Tilburg onderwijzen ze management en leiderschap met oog voor sociaalmaatschappelijke aspecten. Hoe zal leiderschap en management er in de toekomst uit zien? Hoe kunnen we winst maken zonder mens en natuur in gevaar te brengen? Dat zijn vragen die ik voor mezelf wil beantwoorden.”
Over de Marina van Damme Grant
De Marina van Damme Grant wordt jaarlijks uitgereikt vanuit het Marina van Damme Fonds, ondergebracht bij University Fund Wageningen. Het fonds ondersteunt getalenteerde vrouwelijke WUR alumni bij een volgende stap of wending in hun technische loopbaan. De beurs bestaat uit een bedrag van 9.000 euro en is bedoeld voor verdieping of verbreding van kennis of een internationale oriëntatie in de vorm van een studie, stage of project.