Conferentie

Duurzaamheid nastreven in het voedseldomein met behulp van AI-innovatie

Het ELSA lab AI for Sustainable Food Systems (AI4SFS) van Wageningen University & Research is een kennishub waar onderzoek wordt gedaan naar AI-toepassingen die ‘in de maak’ zijn. Het ELSA lab zet in op de verantwoorde ontwikkeling van AI door software- en hardware ontwikkelaars te helpen hun AI-toepassingen op een ethisch, sociaal en juridisch verantwoorde manier te ontwikkelen. Het identificeren van risico’s in een vroeg stadium helpt om de kansen die AI biedt beter en veiliger te benutten.

Organisator Wageningen Economic Research
Datum

ma 2 december 2024 09:30 tot 15:30

Locatie Omnia, gebouwnummer 105
Hoge Steeg 2
6708 PH Wageningen
+31 (0)317 - 484 500

Op 2 december a.s. organiseert het ELSA lab het jaarlijkse event waarbij innovatieve softwareontwikkelaars en hardware leveranciers, onderzoekers, beleidsmakers en ketenpartners leren, presenteren en in gesprek gaan over AI in agrifood. Onderwerpen van gesprek zijn de te nemen afwegingen binnen duurzaam ondernemerschap, bijvoorbeeld: “Hoe kunnen AI-innovaties worden ingezet zodat duurzaamheid en bedrijfsdoelen elkaar versterken?”

Het programma is toegankelijk voor iedereen die geïnteresseerd is in AI in de duurzame voedselketen, onder wie boeren, telers, ketenpartijen, onderzoekers, tech-ontwikkelaars en beleidsmakers. De dagvoorzitter van dit event is duurzaam ondernemer Leen Zevenbergen. In 1985 richtte hij Bolesian op, het eerste AI-bedrijf in Nederland. Sindsdien heeft hij wereldwijd 21 bedrijven opgericht met een sterke focus op duurzaamheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid. Ook is hij oprichter van B For Good Leaders en B Lab Europe, de non-profit achter de Europese B Corp gemeenschap.

Dit event zal Engelstalig zijn. Het programma kan tussentijds wijzigen.

Programma

9:30-10.00 Coffee & registration
10:00-10.15 Welcome and programme Leen Zevenbergen
10:15-10.45 Identifying Ethical, Legal and Social Aspects (ELSA) with stakeholders Mireille van Hilten MSc (WUR)
10:45-11:30 Sustainable entrepreneurship and social responsibility in food systems Leen Zevenbergen
11:30-12:00 Corporate social responsibility for sustainable AI Prof. dr. Vincent Blok, Dr. Hao Wang (WUR)
12:00-13:00 Lunch break
13:00-13:45 Parallel workshop sessions
The legal landscape of AI: exploring the AI Act and possible sectoral implications Dr. Can Atik, LLM, Idse Val ML (WUR), Elena Spolidoro (LVVN)
Profit or planet? Exploring the economic-sustainability trade-off for AI enterprises Olivia Azhari, Prof.dr. Vincent Blok, drs.ing. Marc Jeroen Boogaardt
13:45-14:20 Panel discussion: Balancing sustainability and business goals TBA
14.20-14.30 Closing words Leen Zevenbergen
14.30-15.30 Drinks, juice and bites

Dit event zal Engelstalig zijn. Het programma kan onderhevig zijn aan wijzigingen

Meer informatie en aanmelden

Klik op onderstaande knop om je aan te melden.

- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan

Meer informatie? Neem een kijkje op onze website of bekijk onderstaande video.