Oproep

Per Favor studie: Onderzoek naar eetgedrag en plezier in eten bij mensen met reukverlies

Geuren spelen een belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Ze beïnvloeden ons sociale leven, veiligheid en eetgedrag. Reukvermogen, samen met smaakvermogen, vormen namelijk de smaak van eten. Hierdoor kan het verliezen van je reukvermogen zorgen voor veranderingen in je eetgedrag, zoals een verminderde eetlust of verminderd plezier in eten. Deze verandering kunnen er verder voor zorgen dat de kwaliteit van de voedingsinname omlaag gaat.

Over het onderzoek

Voor de Per Favor studie zoeken we mensen met reukverlies of een veranderd reukvermogen. We willen meer inzicht krijgen in het effect hiervan op eetgedrag en plezier in eten. Doet u mee met het onderzoek? Dat houdt in dat u in een periode van 2 weken een aantal vragenlijsten invult. Ook kunt u gevraagd worden voor een interview, het is vrijwillig om hier aan mee te doen. Na het invullen krijgt u direct te zien in hoeverre u volgens de Richtlijnen Goede Voeding eet, en krijgt u een persoonlijk voedingsadvies.

Wat staat er voor u tegenover?

  • U krijgt een vergoeding van €20 voor het invullen van de vragenlijsten
  • U krijgt een persoonlijk voedingsadvies na invullen van de laatste vragenlijst
  • Indien u ook deelneemt aan het interview ontvangt u nog eens €20

Wat wordt er van u verwacht?

Gedurende een periode van 2 weken vult u:

  • 1 keer een online vragenlijst in over uw eetgedrag
  • 5 keer in wat u gegeten heeft tijden de warme maaltijd (via een app)
  • 1 keer een online vragenlijst in over uw voedingskwaliteit, waarna u direct een persoonlijk voedingsadvies krijgt

Na afloop van de studie:

  • Kunt u uitgenodigd worden voor een interview (u kunt aangeven of u hier wel of niet voor benaderd wilt worden)

Wij zoeken mannen en vrouwen:

  • Van 18 jaar of ouder
  • Met reukverlies of een veranderd reukvermogen
  • Die in het bezit van een smartphone met internet zijn (i.v.m. de app)

Interesse?

Als u geïnteresseerd bent, lees dan de informatiebrochure. Hierin staat meer informatie over het onderzoek en wanneer u kan deelnemen.