Circulaire dierlijke systemen
Geoptimaliseerde eiwitproductiesystemen kunnen voordelen opleveren op het gebied van duurzaamheid, kosten en een rechtvaardige verdeling. Door toe te werken naar zero waste en upcycling van eiwitten neemt de eiwitvoorraad toe, zonder dat er nieuwe hulpbronnen worden aangesproken. In het optimale systeem bestaat geen concurrentie tussen voedsel voor mens en dier en worden alle bronnen die geschikt zijn voor directe consumptie toegepast in voedsel. Eiwitbronnen die niet geschikt zijn voor menselijke consumptie kunnen worden geüpcycled met behulp van micro-organismen, insecten of andere dieren.
Kernpublicaties
-
A Circularity Evaluation of New Feed Categories in The Netherlands—Squaring the Circle : A Review
Sustainability (2022), Volume: 14, Issue: 4 - ISSN 2071-1050 -
Defining a land boundary for sustainable livestock consumption
Global Change Biology (2018), Volume: 24, Issue: 9 - ISSN 1354-1013 - p. 4185-4194.
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan