Promotie

Oxidatieve koppeling van phenolamides uit gerst

Promovendus A (Annemiek) van Zadelhoff MSc
Promotor prof.dr.ir. JP (Jean-Paul) Vincken
Copromotor dr. WJC (Wouter) de Bruijn
Organisatie Wageningen University, Food Chemistry
Datum

ma 28 oktober 2024 15:30 tot 17:00

Locatie Omnia, gebouwnummer 105
Hoge Steeg 2
6708 PH Wageningen
+31 (0)317 - 484 500
Zaal/kamer Auditorium

Samenvatting

De focus was om de antimicrobiële activiteit van natuurlijke afweerstoffen, zo genaamde monomeren, uit gerst te verbeteren door ze aan elkaar te koppelen. Daarom werden methodes ontwikkeld om de monomeren te produceren. Vervolgens onderzochten we hoe deze monomeren koppelen. Met een enzymatische behandeling werd het natuurlijke proces nagebootst, en werden de koppelingsproducten uit gerst nagemaakt. Er werden extracten gemaakt van brouwerij reststromen en deze zijn geanalyseerd op aanwezigheid van monomeren en koppelingsproducten. Vervolgens is de antimicrobiële activiteit van monomeren, koppelingsproducten, en deze extracten in kaart gebracht. Sommige van onze koppelingsproducten konden bederf van bier door wilde gist voorkomen. Helaas waren de extracten niet antimicrobieel actief.