Activiteit
DocuScience: Food for Thought
Hoe ziet ons voedselsysteem er uit als we er door een andere lens naar kijken? Food for Thought is een multi-mediaal project over de mondiale voedselindustrie en zet je aan het denken over de systemen van nu en de toekomst. Fotograaf en filmmaker Kadir van Lohuizen gaat met co-regisseur Doke Romeijn op zoek naar de wereld achter het eten op ons bord. Elke maandag in april kijk je op de VPRO naar een van de documentaires uit dit vierluik. Op 13 mei gaan we er in Wageningen over in gesprek waarbij studenten en wetenschappers reflecteren op de beelden en hun inzichten vanuit onverwachtse hoeken delen. We zullen ons verbazen en verwonderen, en vooral de ruimte geven aan verschillende geluiden: Vanuit welke lens kijk jij naar het systeem? Hoe kan het systeem er in de toekomst ook anders uitzien? En wat vraagt dat van jou, mij, en ons samen?
Over Food for Thought
Meer informatie over sprekers en uitgelichte fragmenten volgt. Je kunt rekenen op een verrijkende avond met inzichten vanuit verschillende hoeken. We kunnen in elk geval vast verklappen dat we in gesprek gaan met documentairemakers Kadir van Lohuizen en Doke Romeijn, WUR onderzoekers Imke de Boer en Liesje Mommer, en met jou!
Goed om te weten:
De serie zoals deze nu op VPRO te zien is, is meertalig gesproken en Nederlands ondertiteld. Voor de bijeenkomst worden Engelstalige fragmenten uitgekozen of beelden Engels ondertiteld. Gezien het internationale karakter van de serie en WUR is de voertaal van het programma Engels.
Kijken
Bekijk alle afleveringen via NPO Start. Meer over het multi-mediale project vind je op de website van VPRO. Een tentoonstelling van de voedselindustrie door de lens van Kadir van Lohuizen is dit jaar te zien in het Scheepvaartsmuseum in Amsterdam.
- Helaas, uw cookie-instellingen zijn zodanig dat de video niet getoond kan worden - pas uw permissie voor cookies aan