Internship
Stage wetenschapsjournalistiek.
Als stagiair op onze redactie werk je binnen een interessante en dynamische omgeving in een informele organisatie, waar de (kleine) redactie nauw samenwerkt en je alle kansen biedt. Op de foodredactie werk je samen met de redactiecoördinatoren van de bladen, de webredacteur en de algemeen hoofdredacteur van de titels.
Alea Publishers is een uitgeverij van foodvakbladen. We geven meerdere titels uit binnen verschillende branches van de voedingsmiddelenindustrie. Tot de portfolio van Alea Publishers behoren EVMI, Voeding Nu, Bakkers in Bedrijf, Pompshop, Vleesmagazine, Vismagazine, More than drinks!, Vakblad IJs!, Food Technology en Foodbanen.nu. We schrijven over voeding, de productie ervan, het onderzoek ernaar, de samenhang met gezondheid en duurzaamheid, en ondernemerschap.
De redactiestage bestaat uit:
- Schrijven van berichten voor alle websites.
- Beeldredactie.
- Schrijven van artikelen voor de magazines. Hiervoor ga je soms op pad, soms interview je mensen telefonisch of je schrijft aan de hand van eigen onderzoek.
- Meedenken over nieuwe artikelen, volgende edities en de toekomst van onze foodvakbladen.
Alea Publishers biedt:
- Begeleiding vanuit de redactie door ervaren journalisten met verschillende achtergronden.
- Een werkveld dat zich uitstrekt van de slager en bakker op de hoek tot de grote internationale voedingsmiddelenindustrie.
- Een gezellige werkplek in Zeist en online werkomgeving voor de dagen dat je thuis werkt.
Alea Publishers vraagt:
- Een academische opleiding of bijna afgeronde academische opleiding (bachelor) in een van de volgende vakgebieden: levensmiddelentechnologie, chemie, life sciences.
- Een brede maatschappelijke interesse.
- Kennis van Word, Excel, werken met een CMS.
- Beschikbaarheid van minimaal 4 dagen per week, gedurende minimaal 3 maanden.
Start en duur:
Alea Publishers heeft elk kwartaal plek voor 1 wetenschapsjournalistieke stagiair. De periodes zijn in overleg, start is altijd op de 1e of 15e van een maand.