On-campus

Toekomstgericht kwaliteitsmanagement

Ben jij een QA-manager die zich wil ontwikkelen op het gebied van kwaliteitsmanagement en food quality? Onze collegereeks biedt de kennis en inzichten van vijf universitair docenten en praktijkexperts om jou te helpen groeien. Van voedselveiligheid tot ketensamenwerking, economische afwegingen en digitalisering, we behandelen veel essentiële aspecten. Vergroot jouw invloed binnen jouw organisatie en de voedselketen. Meld je vandaag nog aan voor deze inspirerende cursus en bouw een sterke basis voor jouw succes!

Organisator Wageningen Academy
Datum

di 14 mei 2024

Duur 5-daagse Collegereeks
Locatie Omnia, gebouwnummer 105
Hoge Steeg 2
6708 PH Wageningen
+31 (0)317 - 484 500
Prijs € 2.249,00

De colleges zijn op 14 mei en 4 juni 2024.

Voor wie is deze collegereeks?

Deze collegereeks omvat de belangrijkste ontwikkelingen voor de professional in QA management, die graag op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor het werkveld. Het programma biedt inzichten vanuit de
wetenschap, gecombineerd met de relevante ervaringen uit de praktijk van gastsprekers.

Waarom deze collegereeks volgen?

Wat levert deze collegereeks je op? Aan het einde van deze reeks:

  • Heb je nieuwe inzichten in onderwerpen die verder gaan dan de dagelijkse praktijk van QM.
  • Ken je de nieuwste ontwikkelingen vanuit de wetenschap en de impact voor de toekomst
  • Ken je de gevolgen van technische innovaties en de betekenis ervan voor jouw rol
  • Kun je een bijdrage leveren aan de vernieuwings- en daadkracht van de organisatie
  • Heb je jezelf ontwikkeld als een toekomstbestendig en strategisch gesprekspartner binnen en buiten je organisatie
  • Heb je een nieuw netwerk gecreëerd van wetenschappers en collega’s in de voedingsmiddelenbranche

Data, programma en topics 

Van wie krijg je college?

Tijdens de collegereeks delen deskundige sprekers kennis uit de wetenschap en praktijk. Via een online platform krijg je de gelegenheid om alvast vragen en cases voor te leggen.

1. Interne toetsing in kwaliteitsmanagement

Dr. Pieternel Luning, WUR & Elke Ribbers, Normec Foodcare

  • Hoe bouw je aan interne cultuur en systemen om een gedegen kwaliteitsbewaking te hebben?
  • Hoe kunnen interne audits bijdragen aan interne verbeteringen die beklijven?
  • Welke tools kun je inzetten?

2. Digitalisering in kwaliteitsmanagement

Dr. Rutger Vlek, WUR & Rick Veldkamp, Normec Foodcare

  • Hoe kan de juiste manier van dataverzameling helpen om product- en proceskwaliteit proactief te verbeteren?
  • Wat zijn nieuwe inzichten & technologieën.
  • Waarom is digitalisering onmisbaar voor hedendaagse kwaliteitsmanagers?
  • Wat zijn treffende praktijkvoorbeelden?

3. Kostenefectiviteit in kwaliteitsmanagement

Prof. Ine van der Fels, WUR & gastpreker

  • Met beperkte budgetten, beste keuzes maken voor bemonstering en analyses.
  • Modelleren van gevaren in de keten, verbeteren transparantie.
  • Risk ranking risico’s, wetenschappelijk onderbouwd.
  • Impact klimaatverandering, eiwittransitie, circulariteit

4. Externe toetsing van kwaliteitsmanagement

Veronica van Tussenbroek, NVWA & Martijn Bruijne, Normec Foodcare

  • Certificeringen en handhaving door de NVWA zorgen voor een (zelf)regulerende werking binnen het voedingsbedrijfsleven met absolute prioriteit voor voedselveiligheid.
  • Feitelijk risicobeheer en interne en externe transparantie komen hier samen.

5. Risicobeheer in kwaliteitsmanagement

Prof. dr. ir. Marcel Zwietering, WUR & Aldo Evers, Normec Foodcare

  • Hoe overleef je een kwaliteitscrisis?
  • Wat zijn de effecten van aansprakelijkheidskwesties?
  • Hoe schat je (microbiologische) risico’s beter in.
  • Hoe voorkom je een kwaliteits- en voedselveiligheidscrisis?

Onder voorbehoud van programmawijzigingen.

Programma

De colleges worden gegeven op de Campus van Wageningen University & Research. De colleges starten om 16:00 uur en eindigen omstreeks 19:45 uur. Dit is inclusief een pauze van circa 45 minuten waarin je een lichte maaltijd krijgt
aangeboden.

15.30 uur Ontvangst met koffie/thee
16.00 uur Start college docent, incl. discussie en vragen (45 min presentatie, 15 min Q&A , 15 min stellingen/overige interactie)
17.15 uur Pauze met maaltijd
18.00 uur Praktijkspreker, verbinding naar case (incl. inbreng praktijkcases van deelnemers, vooraf uitgevraagd in online platform Brightspace)
19.15 uur Netwerkmoment
19.45 uur Einde programma

Praktische informatie

  • De standaardprijs voor deelname aan alle colleges is € 2.249. Je mag afwisselen met collega’s, laat ons dat wel even weten i.v.m. een badge. Voor leden van FNLI en Normec-relaties geldt een tarief van €1.995 voor de hele reeks.
  • Na het bijwonen van deze cursus wordt een certificaat afgegeven.
  • Bij het boeken van de hele reeks is één exemplaar van het boek “Food Quality Management” van dr. Pieternel Luning (WUR), t.w.v. €95, inclusief. Dit bedrag is inclusief lesmateriaal op het online platform Brightspace en koffie, thee, een lichte maaltijd en hapjes en drankjes tijdens de netwerkborrel.
  • De cursusdata voor de colleges zijn gepland op 27 februari, 12 maart, 16 april, 14 mei en 4 juni 2024.

Meer informatie & inschrijven

Schrijf je in voor de collegereeks Toekomstgericht kwaliteitsmanagement of download de flyer.