On-campus

Collegereeks Toekomstgericht Kwaliteitsmanagement

Ben jij een QA-manager die zich wil ontwikkelen op het gebied van kwaliteitsmanagement en food quality? Onze collegereeks biedt de kennis en inzichten van vijf universitair docenten en praktijkexperts om jou te helpen groeien. Van voedselveiligheid tot ketensamenwerking, economische afwegingen en digitalisering, we behandelen veel essentiële aspecten. Vergroot jouw invloed binnen jouw organisatie en de voedselketen. Meld je vandaag nog aan voor deze inspirerende cursus en bouw een sterke basis voor jouw succes!

Organisator Wageningen Academy
Datum

di 27 februari 2024 tot di 4 juni 2024

Duur 5 dagen
Aantal deelnemers 15 - 40
Prijs € 2.249,00
Prijsomschrijving Incl. lesmateriaal, koffie/thee, lichte maaltijd, borrel, boek “Food Quality Management” van dr. Pieternel Luning. FNLI-leden en Normec-relaties: €1995.

De registratie voor de gehele collegereeks is gesloten. Je kan je vanaf nu aanmelden voor de overige colleges. De kosten per college zijn €450,-.

De resterende colleges zijn op 14 mei, 4 juni en 26 juni 2024.

Doelgroep

Deze collegereeks omvat de belangrijkste ontwikkelingen voor de professional in QA management, die graag op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen en de betekenis daarvan voor het werkveld. Het programma biedt inzichten vanuit de wetenschap, gecombineerd met de relevante ervaringen uit de praktijk van gastsprekers.

Leeruitkomsten

Na het voltooien van dit programma kun je:

  • De impact voor de toekomst inschatten van de nieuwste ontwikkelingen vanuit de wetenschap.
  • Optreden als een toekomstbestendig en strategisch gesprekspartner binnen en buiten je organisatie.
  • Voor jouw rol de betekenis bepalen van technische innovaties.
  • Gberuik maken van een nieuw netwerk van wetenschappers en collega’s in de voedingsmiddelenbranche.
  • Een bijdrage leveren aan de vernieuwings- en daadkracht van de organisatie.
  • Nieuwe inzichten gebruiken in onderwerpen die verder gaan dan de dagelijkse praktijk van QM.

Programma

Van wie krijg je college?
Tijdens de collegereeks delen deskundige sprekers kennis uit de wetenschap en praktijk. Via een online platform krijg je de gelegenheid om alvast vragen en cases voor te leggen. Onder voorbehoud van programmawijzigingen:

1. Interne toetsing in kwaliteitsmanagement
Dr. Pieternel Luning, WUR & Elke Ribbers, Normec Foodcare

  • Hoe bouw je aan interne cultuur en systemen om een gedegen kwaliteitsbewaking te hebben?
  • Hoe kunnen interne audits bijdragen aan interne verbeteringen die beklijven?
  • Welke tools kun je inzetten?

2. Digitalisering in kwaliteitsmanagement
Dr. Rutger Vlek, WUR & Rick Veldkamp, Normec Foodcare
  • Hoe kan de juiste manier van dataverzameling helpen om product- en proceskwaliteit proactief te verbeteren?
  • Wat zijn nieuwe inzichten & technologieën.
  • Waarom is digitalisering onmisbaar voor hedendaagse kwaliteitsmanagers?
  • Wat zijn treffende praktijkvoorbeelden?

3. Kostenefectiviteit in kwaliteitsmanagement
Prof. Ine van der Fels, WUR & gastpreker
  • Met beperkte budgetten, beste keuzes maken voor bemonstering en analyses.
  • Modelleren van gevaren in de keten, verbeteren transparantie.
  • Risk ranking risico’s, wetenschappelijk onderbouwd.
  • Impact klimaatverandering, eiwittransitie, circulariteit

4. Externe toetsing van kwaliteitsmanagement
Veronica van Tussenbroek, NVWA & Martijn Bruijne, Normec Foodcare
  • Certificeringen en handhaving door de NVWA zorgen voor een (zelf)regulerende werking binnen het voedingsbedrijfsleven met absolute prioriteit voor voedselveiligheid.
  • Feitelijk risicobeheer en interne en externe transparantie komen hier samen.

5. Risicobeheer in kwaliteitsmanagement
Prof. dr. ir. Marcel Zwietering, WUR & Aldo Evers, Normec Foodcare
  • Hoe overleef je een kwaliteitscrisis?
  • Wat zijn de effecten van aansprakelijkheidskwesties?
  • Hoe schat je (microbiologische) risico’s beter in.
  • Hoe voorkom je een kwaliteits- en voedselveiligheidscrisis?

De colleges worden gegeven op de campus van Wageningen University & Research. De colleges starten om 16:00 uur en eindigen omstreeks 19:45 uur. Dit is inclusief een pauze van circa 45 minuten waarin je een lichte maaltijd krijgt aangeboden.
  • 15.30 uur Ontvangst met koffie/thee
  • 16.00 uur Start college docent, incl. discussie en vragen (45 min presentatie, 15 min Q&A , 15 min stellingen/overige interactie)
  • 17.15 uur Pauze met maaltijd
  • 18.00 uur Praktijkspreker, verbinding naar case (incl. inbreng praktijkcases van deelnemers, vooraf uitgevraagd in online platform Brightspace)
  • 19.15 uur Netwerkmoment
  • 19.45 uur Einde programma

Certificaat

Na het bijwonen van het hele programma ontvang je een certificaat.

Gecoördineerd door

Meer informatie & inschrijven

Meld je nu aan voor deze cursus of bekijk eerst de flyer.