Nieuws Gezonde & Veilige Voeding
Nieuws
-
8 maart 2024
Chef-koks hebben moeite zich los te weken van vleesgerechten
- Vanuit een vlezige traditie hebben chef-koks jarenlang een relatie opgebouwd met dierlijke producten, die een obstakel vormt voor een meer plantaardig... -
5 maart 2024
Kinderen eten nieuwe soorten groente en fruit met nijntje
- Lukt het ouders om hun kinderen spelenderwijs nieuwe soorten groente en fruit te laten eten? Die vraag staat centraal in een studie naar ervaringen... -
5 maart 2024
Omgeving kan de consument enorm helpen in de eiwittransitie
- Vlees en zuivel moeten niet langer de norm zijn in de voedselkeuzes van consumenten. Maar hoe trigger je de consument om voor meer plantaardige... -
1 maart 2024
Sjoukje Heimovaara bij BNR's Big Five over voedseltransities
- Sjoukje Heimovaara schoof aan bij BNR's Big Five, een serie uitzendingen over grote transities en het draagvlak daarvoor in de maatschappij. Het... -
26 februari 2024
Kok in de Klas evenement op 120 basisscholen
- Deze week zullen 120 koks uit het hele land een kookles verzorgen in groep 6, 7 of 8. In totaal doen ruim 3000 bovenbouwleerlingen van basisscholen,... -
23 februari 2024
Nieuw centrum voor onderzoek aan micro-organismen
- De Wageningse microbiologen gaan een nieuw centrum oprichten op de campus: het Wageningen Microbiome Center (WMC). Initiatiefnemer Thijs Ettema:... -
16 februari 2024
Inauguratie Kasper Hettinga: ‘Navigating the future of dairy’
- Hoogleraar Zuivelverwerking en Functionaliteit, Kasper Hettinga, hield donderdag zijn inaugurele rede ‘Navigating the future of dairy’... -
14 februari 2024
Koffie houdt verband met minder kans op sterfte bij darmkanker
- Koffiedrinken blijkt bij mensen met darmkanker verband te houden met een kleinere kans op terugkeer van de kanker en een kleinere kans op sterfte. Een... -
2 februari 2024
Onderzoek naar bio-beschikbaarheid van eiwit bij oudere en jongvolwassen mannen
- Eiwitten zitten in voeding en hebben niet allemaal dezelfde kwaliteit. De kwaliteit van een eiwitbron hangt samen met de bio-beschikbaarheid ervan.... -
31 januari 2024
Schelpdieren als bron van eiwit en gezondheidsbevorderende stoffen
- Een internationaal consortium bundelt de krachten in een publiek-private samenwerking (PPS) om methodes te ontwikkelen om alle componenten van...
Radio, podcast & TV
-
1 maart 2024
Sjoukje Heimovaara bij BNR's Big Five over voedseltransities
- Sjoukje Heimovaara schoof aan bij BNR's Big Five, een serie uitzendingen over grote transities en het draagvlak daarvoor in de maatschappij. Het... -
19 oktober 2023
Maartje Poelman in Op zoek naar gezond
- De Gezonde generatie laat in een drietal video's zien dat gezond eten nogal een worsteling kan zijn, het is vooral duur. Fidan Ekiz, Renze Klamer en... -
17 oktober 2023
Hans Verhoef bij NPO Radio 1 over ijzertekort bij vrouwen
- Bloedarmoede door ijzertekort kan leiden tot vermoeidheid, duizeligheid, kortademigheid en ernstige bloedingen tijdens de bevalling. Hoewel zulke... -
8 februari 2023
Toine Timmermans over doorverkopen restpartijen tegen voedselverspilling
- Bedrijven kopen steeds vaker restpartijen van voedsel voor een lage prijs op. Het gaat dan om voedsel dat nog prima te eten, maar niet meer door... -
17 november 2022
Guido Camps bij Dit is de Dag over de suikertaks op fruitdrank
- De overheid wil per 1 januari 2024 de suikerbelasting op alcoholvrije dranken verhogen. Dit geldt niet alleen voor frisdrank, maar ook voor fruitsap.... -
24 januari 2022
Arnold van Huis en Catriona Lakemond bij Het Klokhuis over insecten eten
- “Overal in de tropen worden insecten gegeten,” vertelt Arnold van Huis, hoogleraar Entomologie aan Wageningen University & Research... -
10 mei 2021
Toine Timmermans over voedselverspilling bij Vroege Vogels
- Er verdwijnt meer dan 100 kilo voedsel per Nederlander per jaar in de afvalbak. Het verminderen van voedselverspilling is een van de belangrijkste... -
18 juni 2020
Toine Timmermans bij Stax&Toine over houdbaarheidsdatums
- Op de meeste voedingsmiddelen staan houdbaarheidsdatums: Ten minste Houdbaar Tot (THT) of Te Gebruiken Tot (TGT). Veel consumenten zijn niet bekend... -
28 november 2019
Tiny van Boekel bij Koffietijd over natuurlijke ingredienten en producten
- Vers, ambachtelijk, natuurlijk. Dit zijn voedingsclaims die steeds vaker op voedselverpakkingen staan. Maar wat is nou het verschil tussen natuurlijke... -
25 november 2019
Renger Witkamp en Guido Camps over afslankpillen in De Monitor
- Bestaat er een afslankpil waarmee je veilig op gezond gewicht kunt komen en blijven? Er zijn allerlei pillen die je eetlust zeggen te remmen....