Lopende projecten Wageningen Food & Biobased Research
Hieronder vindt u onze lopende projecten. Heeft u vragen over onze projecten of wilt u meer weten over de mogelijkheden?
Neem contact op met onze experts
Lopende projecten
-
Beleidsondersteuning Circularity of Bioplastics
- Voor veel producten is in het huidige afvalbeheersysteem geen goede end-of-life oplossing. WUR onderzoekt hoe biobased en/of industrieel... -
SUS-PRINT: Sustainable Foods by 3D food printing
- SUS-PRINT will fill knowledge gaps and overcome technology hurdles in the production of next generation plant-based foods. By using plant and... -
GEEF om je buik
- Wageningen Food & Biobased Research, de Vrije Universiteit Amsterdam en de Maag Lever Darm Stichting hebben de handen ineen geslagen om gezond... -
Selectie, stabilisatie en verwerking van voedselreststromen naar toepassingen in voedsel
- Het verwaarden van zij- en reststromen die ontstaan in de voedselketen tijdens handel en verwerking draagt bij aan grondstofefficiëntie en... -
Deep Learning based modelling of changing agrifood characteristics
- Agri-food product characteristics change with time. These characteristics could change due to factors related to ageing, during storage or lying in... -
Implementatie van voedingsinterventies in intramurale zorginstellingen en horeca
- Gezonder eten draagt bij aan het beperken én voorkomen van voedingsgerelateerde ziekten. Het zorgt voor een betere kwaliteit van leven en... -
CATCO2NVERS: Creating added-value chemicals from bio-industrial CO2 emissions using integrated catalytic technologies
- CATCO2NVERS richt zich op het omzetten van CO2, verkregen uit agro zij- en reststromen, in waardevolle chemicaliën. Bij het project betrokken... -
Modelling tool for giving value to agri-food residual streams in Biobased industries: Model2Bio
- MODEL2BIO will develop and validate an innovative model-based decision support tool that predicts the physico-chemical characteristics of the... -
Kennis voor de keurmeester van de toekomst
- Hoe blijf je als AGF keurmeester up-to-date over ontwikkelingen in het werkveld? Waar vind je betrouwbare en toepasbare kennis? Binnen het project... -
Circulariteit van reststroombenutting
- Reststromen van agrifood-producten zitten boordevol waardevolle componenten waarvoor vaak verrassende toepassingen mogelijk zijn. Het is de uitdaging...
-
Seed Vigour of Stored Seeds
Seeds are in for a long period of storage, but eventually lose germination potential. However, seeds can vary in their storage potential, related to... -
Stimuleren van groenteconsumptie bij jongeren
Het eetpatroon van jongeren (12-18 jaar) is voor verbetering vatbaar. Zo wordt de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente van 250 gram bij lange na... -
Houdbaarheid Begrepen
Doel van het publiek-private partnerschap van Houdbaarheid Begrepen is het terugdringen van houdbaarheidsdatum gerelateerde voedselverspilling in de... -
Groente en fruit op school, vanzelfsprekend!
Het doel van het onderzoeksproject “Groente en fruit op school, vanzelfsprekend” was om een bewezen effectieve aanpak te ontwikkelen voor... -
Plant Meat Matters
Een nieuwe generatie vleesvervangers op basis van plantaardige ingrediënten. Dat is de inzet van het project Plant Meat Matters dat Wageningen... -
Functional food: mondspray ter bestrijding van het droge-mondsyndroom
Een mondspray ontwikkelen ter bestrijding van het droge-mondsyndroom. Dat staat centraal bij dit project waaraan Wageningen Food & Biobased... -
MIP Seaweed for food and feed
In 2015 heeft de toenmalige staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, opdracht gegeven aan Wageningen University and Research om het...
-
EU-Cofin 2018 Lignocost
Lignine is een belangrijke en volumineuse reststroom in de pulp en papierindustrie én komt vrij bij de conversie van lignocellulose biomass... -
MIP Seaweed for food and feed
In 2015 heeft de toenmalige staatssecretaris van Economische Zaken, Martijn van Dam, opdracht gegeven aan Wageningen University and Research om het... -
Pulp2Value: Europees project realiseert nieuwe waardeketens voor suikerbiet
Méér waarde halen uit suikerbietenpulp. Dat was het belangrijkste doel van dit grootschalige Europese project dat Wageningen Food &... -
Ontwikkeling van hoogwaardige producten van cacaodoppen
Cacaodoppen zijn een reststroom met aanzienlijke marktkansen. Behalve dat ze rijk zijn aan vezels, beschikken ze over verschillende andere...